Sportivii de la Kaybukan Constanța vor participa la Cupa României și la Campionatele Europene

Kendo, onoarea de a mânui sabia

475
Kendo, onoarea de a mânui sabia - 8b3019adbfbf3960e385d9c9ea50cda2.jpg
"Durii" de la CS Kaybukan Constanța se pregătesc pentru competiția ce va deschide sezonul de kendo: Cupa României, programată sâmbătă și duminică, la Budeasa, lângă Pitești. Gruparea de pe litoral va fi reprezentată de șase sportivi: Alexandru Stupu (2 dan), Adrian Radoslav (1 dan), Adrian Moise (1 dan), Ervin Ciorabai (1 kyu), Alexandru Preda (1 kyu) și sensei Claudiu Gâscă (3 dan), fondatorul clubului.
"Obiectivul pe care ni l-am stabilit este o comportare cât mai bună, cât mai frumoasă și, de ce nu, să aducem Cupa României la Constanța. Ar fi o premieră pentru orașul nostru", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Moise.
Însă, cel mai important concurs de kendo al primăverii va avea loc, între 8 și 12 aprilie, în Ungaria, la Debrecen: Campionatul European, unde campioana națională Maria Silvana Moise (2 dan) și antrenorul Alexandru Stupu vor participa atât la individual, cât și în proba pe echipe.
"Pentru clubul Kaybukan, este o mare onoare să avem doi sportivi cooptați în echipele masculină și feminină ale României. Tragerile la sorți ale întâlnirilor de la Europene au fost deja efectuate, iar constănțenilor le-au fost hărăziți adversari de valoare. În primul tur, Maria Moise va lupta cu o sportivă din Rusia și o alta din Serbia, iar Alexandru Stupu va înfrunta un sportiv din Austria și un altul din Israel. Tot în runda inaugurală, echipa de fete a României va lupta cu Polonia, Slovenia și Turcia, iar echipa masculină va da piept cu formațiile Spaniei și Olandei. Le urăm mult succes tuturor sportivilor din delegația tricoloră, sperăm să urce pe podium", a spus Adrian Moise.
vvv
Kendo este prima și cea mai respectată disciplină dintre artele marțiale din Japonia, căci este bazată pe arta clasică a sabiei, care a fost, timp de secole, reprezentativă pentru spiritul clasei conducătoare a războinicilor.
Kendo este o activitate solicitantă fizic și mintal, care combină valorile solide ale artelor marțiale cu elemente fizice specifice sportului.
Astăzi, în întreaga lume, aproximativ opt milioane de oameni (dintre care șapte milioane numai în Japonia) sunt practicanți de kendo. La Constanța, adepții acestei arte sunt grupați în jurul clubului Kaybukan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Martie 2010
Stire din Sport : "Corrida" de primăvară
Pagina a fost generata in 1.6071 secunde