După ce "marinarii" au terminat pe locul patru Divizia Națională de rugby

La Farul, nu-i exclus să cadă capete!

1206
La Farul, nu-i exclus să cadă capete! - c7c0ebd70503a8c3e75441a319938d52.jpg
RCJ Farul este marea deziluzie a anului competițional 2008 / 2009. A terminat campionatul pe locul patru și, fapt fără precedent, a refuzat să joace finala mică. Cât de curând, se va face ședința de analiză, la finele căreia nu este exclus să cadă capete.

Trebuie să o recunoaștem din start: în Divizia Națională de rugby, doar patru echipe contează: Baia Mare, care a și câștigat campionatul, Steaua, căreia titlul i s-a scurs printre degete, Dinamo și RCJ Farul. Restul - de la Cluj și până la Suceava - au valoare scăzută și furnizează foarte rar câte o surpriză.
Pornind de la această realitate, locul patru obținut de RCJ Farul este considerat, fără a lăsa loc de comen-tarii, unul mediocru, invers proporțio-nal cu bugetul alocat, din fonduri pu-blice, grupării din str. Primăverii. Pentru că, la RCJ Farul, nu banii au fost pro-blema, ci deciziile managerilor.
În acest început de octombrie, când rănile nu s-au închis încă, suporterii se întreabă ce se va întâmpla cu Farul. Zvonuri au tot circulat prin oraș, mergând chiar până la retragerea sprijinului financiar al administrației locale, care, după ce a câștigat titlurile la handbal și volei, nu se poate mulțumi cu jumătăți de măsură.
Astfel, nu este exclus să se renun-țe la o serie de jucători, în special străini, "mișcări de trupe" fiind preco-nizate și la nivelul băncii tehnice și a conducerii administrative.
"Vom avea o analiză proprie a celor întâmplate. Este evident că trebuie să analizăm cauzele care țin de clubul nostru, pentru care nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul. În funcție de concluziile trase, se vor lua decizii", anunță șefii Farului.

Război declarat ipocriziei și nedreptăților
Independent de analiza clubului asupra sezonului avut de Farul, con-stănțenii au depus și un memoriu la federație, informează site-ul rugby.ro.
"Am arătat în acest memoriu toate lucrurile întâmplate în ultima vreme. Trebuie să se înțeleagă faptul că nu vrem să reducem în niciun fel din meritele echipei din Baia Mare, care este campioană și trebuie respectată ca atare. Vreau, însă, să încercăm să schimbăm ceva. Îmi doresc să declarăm război ipocriziei și nedreptă-ților. Nu vreau să se tragă sfori", a declarat Arghir Aurelian, directorul sportiv al Farului, care îndeplinește și funcția de vicepreședinte al FRR. Bizară situație, ca un oficial federal să vorbească despre trasul de sfori…
Între timp, Farul se pregătește pentru competițiile în care va fi angrenată până la debutul noii ediții de campionat, și anume Cupa României și turneele de rugby în 7.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 01 Octombrie 2009
Stire din Sport : Nu au scăpat de "complexul iberic"
Pagina a fost generata in 1.7644 secunde