CS Tomis va participa la turneul amical de la Râmnicu Vâlcea

La "vals" cu Oltchim și Oțelul

332
După seria de meciuri amicale disputate la Zalău și la Varna, echipa de handbal feminin CS Tomis Constanța va parcurge, în week-end, o nouă etapă a pregătirii de vară: participarea la turneul de la Râmnicu Vâlcea.

Mâine, handbalistele de la CS Tomis vor pleca spre Râmnicu Vâlcea, unde vor lua parte la un nou turneu de pregătire, în care, alături de formația gazdă, Oltchim, au mai fost invitate echipele Oțelul Galați și HCM Buzău. Meciurile vor avea loc sâmbătă și duminică.
Săptămâna aceasta, sub comanda principalului Mircea Bucă și a secundului Mihaela Pârâianu, jucătoarele s-au antrenat numai la Sala Sporturilor, în program fiind prevăzut și un test, în compania divizionarei secunde din Plopeni.
"A fost un bun prilej pentru tehnicieni de a rula întreg lotul și de a încerca mai multe formule de echipă. Avem mult de lucru, și în atac, și în apărare. Ați văzut la ce nivel a ajuns handbalul la Jocurile Olimpice, mult dinamism, forță și viteză, calități care nu pot fi dobândite peste noapte", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală.
În ceea ce privește postul de portar, oficialul clubului din bd.-ul Aurel Vlaicu spune că trebuie acordat credit jucătoarelor transferate în vară.
"Pentru a deveni un bun portar, spre deosebire de alte posturi, o sportivă are nevoie de mai mult timp. Fekete Csilla și Raluca Avram nu au ajuns, încă, la nivelul echipei, dar avem răbdare", a explicat profesorul Bucovală.
"Patrulaterul" de la Râmnicu Vâlcea nu este ultimul la care CS Tomis își va testa forțele. Constănțencele își vor încheia seria pregătirilor cu turneul de la Ploiești, organizat de clubul prahovean, CSM, pe 6 și 7 septembrie, în care "vioara întâi" se anunță a fi Rulmentul Brașov.
"Am ținut foarte mult ca, în această perioadă, să avem adversari puternici, pentru a vedea ce posibilități reale au jucătoarele noastre", a spus Traian Bucovală.
Sezonul 2008 / 2009 al Ligii Naționale de handbal feminin debutează pe 14 septembrie, zi în care Tomisul va întâlni, pe teren propriu, pe Rapid București.

Dumitru Muși a revenit la echipă
Fostul antrenor principal al echipei, Dumitru Muși, a revenit, săptămâna aceasta, la Constanța, după ce a participat, în calitate de secund al naționalei feminine, la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Afectat de eșecul tricolorelor, Muși a cerut - și a primit acceptul din partea conducerii clubului - de a se odihni câteva zile, urmând a-și intra "în pâine" abia de luni, 1 septembrie. La CS Tomis, va prelua funcția de director tehnic, în timp ce viitorul său la echipa națională este incert.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0371 secunde