Larisa Iordache, titlul național la individual compus

104
Larisa Iordache, titlul național la individual compus - larisaiordache-1467537500.jpg

Articole recomandate

Larisa Iordache a câștigat, sâmbătă, concursul feminin la individual compus la gimnastică, cu un total de 56.963 de puncte, sportiva de la clubul Dinamo sperând încă să ajungă la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor disputa în luna august a acestui an, informează agențiile de presă.

Larisa Iordache s-a impus cu un total de 56.963, iar la toate aparatele a prezentat exerciții sigure. Cu trei zile înainte de naționale medicii îi indicaseră să nu concureze, pentru a nu risca o accidentare gravă la spate, dar ea a riscat. Cătălina Ponor și-a început concursul la sol, unde a avut ezitări la aproape toate diagonalele. Ea a primit o notă de 14.533, a doua la acest aparat din tot concursul, după junioara Denisa Golgota (14.700). La sol, Larisa Iordache a obținut 14.500, pe ultima diagonală fiind trădată de rezistența fizică. Larisa a început de puțin timp antrenamentele la nivel normal, după operația de la mâna stângă.

Al doilea aparat care a contat în lupta a fost bârna. Pentru prima oară în ultimii ani, Cătălina Ponor a căzut de pe aparat la o piruetă, primind 14.366. Imediat după ce și-a încheiat evoluția la bârnă, Cătălina a ieșit din sala de concurs, acuzând o stare de rău. "Sunt moale, nu mă simt bine", a spus constănțeanca. Larisa Iordache a avut însă un exercițiu sigur la bârnă, pentru care a fost notată cu 15.100, cea mai mare notă din tot concursul. Evaluarea ei a fost cu atât mai importantă cu cât n-a făcut cel mai greu element și nici ieșirea obișnuită de pe bârnă.

La paralele, Larisa a obținut 13.200, iar la sărituri – 14.133. La sărituri, Cătălina Ponor a avut 15.000.

Lupta dintre cele două va continua săptămânile următoare, cea mai în formă urmând să fie nominalizată pentru a reprezenta România la Jocurile Olimpice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3623 secunde