Lotul României nu mai merge la Rio! Sportivii de la kaiac-canoe, depistați pozitiv

77
Lotul României nu mai merge la Rio! Sportivii de la kaiac-canoe, depistați pozitiv - leonidcarp-1464419231.jpg

Articole recomandate

La doar câteva ore după ce s-a anunțat că Lucian Bute a boxat dopat la meciul cu Badou Jack, din urmă cu o lună, a apărut și o veste potrivit căreia toți componenții loturilor României de kaiac canoe au fost depistați pozitiv cu meldonium, la un control anti-doping.


Leonid Carp (caiac simplu și caiac dublu), Andrei Ștefan Strat (canoe dublu), Elena Meroniac (kaiac dublu) și echipajul de canoe 4 format din Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu și Petruș Gavrilă sunt sportivii care au picat controlul anti-doping. Cu toții obținuseră calificări la Jocurile Olimpice 2016, dar le-au pierdut, după acest moment, transmite Realitatea.net.

Alți sportivi români importanți au fost în acest an depistați pozitiv. Ultimul caz celebru este cel al lui Lucian Bute, însă el a fost doar vârful aisbergului.

Mihai Donisan, care obținuse calificarea la JO, la săritura în înălțime (2,29 metri) șiClaudia Ștef la 20 km marș (timp de 1:34.31 ore) se alăturaseră în mai altor două sportive care au fost depistate pozitiv cu meldonium: atleta Mirela Lavric și biatlonistaEva Tofalvi.

Ioan Dobrescu, secretar general COSR, a declarat: "În afara celor doi prinși anterior, mai sunt alți 7 sportivi calificați la Rio din lotul de kaiac-canoe care au fost depistați pozitiv cu meldonium. Este o tragedie pentru sport și o veste dezarmantă. Vom demara o anchetă, pentru că noi credem ca sunt oameni din anturajul sportivilor care le furnizează acest medicament".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9026 secunde