LOVITURA ANULUI în tenis! Simona Halep și Patricia Țig, printre favorite

107
LOVITURA ANULUI în tenis! Simona Halep și Patricia Țig, printre favorite - haleptig-1576658044.jpg
Jucătoarele române de tenis Simona Halep și Patricia Țig se află printre finalistele anchetei pentru cea mai frumoasă lovitură a anului 2019 în circuitul profesionist de tenis, realizată pe site-ul WTA, alături de poloneza Iga Swiatek și de ucraineanca Elian Svitolina.

Halep, care a candidat cu două nominalizări, după ce s-a impus în anchetele lunare din februarie și mai, a intrat în finală cu prima dintre acestea, în timp ce Patricia Țig a câștigat ancheta lunii iulie.


Simona Halep s-a impus în ancheta din februarie cu o lovitură reușită în fața canadiencei Eugenie Bouchard, la scorul de 7-6, 1-0 și avantaj pentru româncă în turneul de la Dubai. Halep a câștigat ancheta lunii mai cu o fază din meciul cu britanica Johanna Konta, la scorul de 5-4, 30-15, la Madrid.

Țig a ieșit învingătoare în ancheta din luna iulie cu o lovitură splendidă reușită în turneul de la București contra germancei Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Țig și avantaj pentru Siegemund.

În Grupa A de vot au figurat taiwaneza Su-Wei Hsieh (câștigătoarea anchetei din ianuarie, cu o lovitură reușit în fața Biancăi Andreescu la Auckland), Simona Halep (februarie, mai), belgianca Kirsten Flipkens (martie) și poloneza Iga Swiatek (aprilie). Din Grupa B au făcut parte daneza Caroline Wozniacki (iulie), Patricia Țig (iulie), perechea americană CoCo Vandeweghe/Bethanie Mattek-Sands (august), portoricana Monica Puig (septembrie) și ucraineanca Elian Svitolina (octombrie - cu o lovitură reușită în fața Simonei Halep, la scorul de 7-5, 3-2, 15-40, la Turneul Campioanelor).

Primele două clasate din fiecare grupă la numărul de voturi primite pe site-ul WTA s-au calificat în faza finală a anchetei.

Simona Halep a câștigat ancheta din 2018, detronând-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cvintuplă laureată.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3193 secunde