LPS Constanța vă invită pe aripile dansului

1096
LPS Constanța vă invită pe aripile dansului - danssportiv-1335978514.jpg
Una dintre cele mai valoroase perechi de dans sportiv de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța, formată din Andrei Meravei și Nora Popescu, s-a întors cu medalia de aur de la București, unde s-a desfășurat Cupa Magic Dance.

Perechea s-a constituit abia la începutul acestui an, ambii sportivi provenind din alte perechi care au avut la rândul lor performanțe notabile, dar care s-au destrămat.

"Andrei și Nora au obținut medalia de aur la Cupa Magic Dance, la clasa E, categoria 14 - 15 ani. Ambii sportivi sunt premianți, olimpici la mai multe materii, vorbitori de două limbi străine, medaliați la dans sportiv și sperăm viitori campioni naționali", spune responsabila pentru antrenamentele juniorilor, profesoara Magda Martinescu.

v v v

Dansul sportiv este costisitor, comparându-se chiar cu tenisul de câmp, atunci când vine vorba de investiții. Singura diferență ar fi că în tenis se investește într-o singură persoană, pe când iar la dans, în două. Între cei doi artiști se regăsește un parteneriat necesar, deoarece un singur performer nu poate egala prestația unei perechi.

Cei de la dans sportiv au un calendar competițional destul de aglomerat, sunt competiții în fiecare săptămână.

"Calendarul competițional este format din 50 de concursuri, din acestea, secția noastră participă cu obiective la Campionatul Național de Clase, unde investiția în costume și în tot ceea ce înseamnă pregătirea sportivilor este mai mică. Părinții sunt principalii sponsori, astfel, pentru participarea la alte campionate, fie că sunt pe secție standard sau latino, investiția depășește 20 - 30 de mii de euro anual. Costurile sunt mari, o pereche de pantofi este 200 de lei, o rochie este cel puțin 250 de lei, iar cel mai ieftin costum de băiat este 300 de lei, la acestea se adaugă taxele anuale de viză, taxele pentru participare la competiții și multe alte cheltuieli", susține profesoara Magda Martinescu.

v v v

Spre deosebire de celelalte cluburi similare, la LPS "Nicolae Rotaru", secția de dans sportiv este finanțată de stat, fiind singura de acest tip din țară.

"Clubul de dans sportiv de la LPS «Nicolae Rotaru» este unic în țară, aici nu se percep taxe, deși, în societatea actuală, lumea con-sideră că atunci când un ser-

viciu sau un produs este gratis, acesta este implicit degeaba, sau nu are nici o valoare. Urmând această direcție a gândirii, potențialul sportiv care dorește să se înscrie într-un club de dans sportiv se va îndrepta spre cluburile private care cer foarte mulți bani, pentru că acolo se presupune că se oferă servicii speciale. Aici, în schimb, oferim disponibilitatea muncii. Atunci când te antrenezi 30 - 40 de ore, obții și rezultate, care sunt egal proporționale cu cât s-a investit în muncă. Acest sport este considerat neolimpic, ca urmare, statul român nu s-a implicat prea mult în activitățile noastre. Dansul sportiv este o disciplină din care nu se scot foarte mulți bani într-un timp scurt, dar care prinde foarte bine pe piață, pentru că oferă spectacol și în același timp reprezintă atribuțiile unui sport. Din punct de vedere al imaginii este show, iar din punct de vedere al efortului este sport", explică antrenoarea Magda Martinescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2428 secunde