"Mini Encanto" va avea reprezentanți la Dance World Cup 2012

868

Asociația "Moments of Dance" București și "The Dance World Cup Association" au organizat, zilele trecute, Concursul Național de calificare pentru Cupa Mondială de Dans (Dance World Cup).

La startul competiției, s-au înscris 43 de școli de profil, concurenții clasați pe primele două locuri din fiecare categorie obținând calificarea la faza finală a "Dance World Cup 2012", care se va desfășura în perioada 25 - 30 iunie 2012.
Concursul a cuprins opt categorii - balet și demi caracter, step, dans modern și contemporan, song & dance, jazz, show dance și muzical, dans național și folclor, hip hop și street dance -, iar Constanța a fost reprezentată de mai multe școli de profil, care au obținut diverse premii, însă cel mai important titlu a fost locul I obținut la categoria "K.G.M" cu dansul "Raindrops" de micuțele dansatoare de la Școala "Mini Encanto", parte a Școlii Salsa Encanto.
Premiul obținut de acestea le-a asigurat fetițelor coordonate de coregrafele Alexandra Porumboiu și Elena Rușa biletele pentru marea finală din Austria a concursului "Dance World Cup 2012". Fetele care vor reprezenta Constanța la concursul austriac sunt Melis Yasmine Ramazan, Arianna Ștefania Ciocoiu, Andreea Cristina Dumitru, Francesca Ioana Coteanu, Georgiana Lupu, Sirin Rusit, Sarah Hindaoui (toate 9 ani) și Melek Seitcadil (11 ani).
În afară de premiul I obținut la concursul "Dance World Cup 2012 Romanian Qualifier", dansatorii de la "Mini Encanto" au luat și alte premii importante, fapt care le dă speranțe și încredere înaintea celei mai importante competiții la care au participat până acum. Astfel, la concursul "Dance Romania Open", fetițele au obținut locul I la categoria Open fusion, prezentând o combinație de balet și salsa. La același concurs, la categoria dansuri tradiționale, cu dansul Zorba, micuțele dansatoare și-au adjudecat premiul I și premiul special. La festivalul "Steluțele Mării", alături de colega Teodora Sânziana Ștefănică, fetițele s-au clasat pe locul II. Pe lângă aceste premii, tinerele dansatoare de la "Mini Encanto" au fost prezente la diverse emisiuni TV, unde și-au putut demonstrat talentul.

"În cadrul școlii noastre, se fac diverse cursuri de dans pentru copii: dans modern, balet, salsa sau dansuri de societate. Cei mai tineri dansatori ai noștri au vârste de trei și patru ani. De asemenea, școala noastră oferă și cursuri de dans pentru adulți, care, pe lângă faptul că se distrează de minune la orele de curs, au parte de mișcarea și exercițiul fizic atât de necesar tuturor. Pentru că dansul înseamnă în primul rând mișcare, iar mișcarea este așa cum știe toată lumea unul din elementele de bază ale sănătății fiecărui om indiferent de vârstă sau ocupație. Cei interesați să vadă cum decurge un curs de dans sau să se înscrie la cursurile școlii noastre pot veni la sediul școlii din str. Ștefan Mihăileanu nr. 6-8. Cursurile au loc în zilele de marți, joi, vineri și sâmbătă. În timpul săptămânii orele de dans au loc în intervalul orar 16.45-18.45 în timp ce sâmbăta acestea se desfășoară în intervalul 10.00-12.00.", au declarat, pentru "Cuget Liber", coregrafele Alexandra Porumboiu și Elena Rușa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Sport : Pregătiri de Halloween
Vineri, 03 Iunie 2011
Stire din Sport : Cei mai buni la vals și tango
Vineri, 25 Februarie 2011
Stire din Sport : Invitație la dans
Vineri, 12 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Stelele magice
Pagina a fost generata in 0.3855 secunde