Lucescu jr. s-ar mulțumi și cu o remiză la Belgrad

590
Selecționerul Răzvan Lucescu a declarat, ieri, că naționala de fotbal va face tot posibilul pentru a termina neînvinsă partida cu Serbia, chiar dacă nu mai există nicio șansă de calificare la Campionatul Mondial. Tehnicianul spune că România trebuie să se respecte și să obțină un rezultat bun.
"Meciul cu Serbia nu mai are miză, dar jucătorii știu că e vorba de mândrie și orgoliu. Aș vrea să continuăm în Serbia seria pozitivă începută la meciul cu Lituania și să ne întoarcem de la Belgrad cu punct sau puncte, apoi să învingem Feroe și să câștigăm amicalul cu Polonia. Trei rezultate bune ne-ar da încredere pentru anul viitor. Trebuie să continuăm în același spirit, de a câștiga cât mai multe meciuri", a spus Lucescu jr.
Selecționerul consideră că sârbii vor da totul pentru a câștiga meciul, care i-ar califica direct la turneul final al CM din 2010, așa că s-ar mulțumi și cu un rezultat de egalitate: "Serbia va juca pe viață și pe moarte, e un meci de care depinde calificarea. Dacă ne vor învinge, atunci își vor asigura locul întâi în grupă, iar dacă nu, trebuie să tragă în Lituania, acolo unde întâlnesc un adversar dificil. Cu tot respectul pentru sârbi, vom merge acolo să luăm cel puțin un punct. Dacă jocul ne va duce la victorie, voi fi foarte fericit, însă, dacă vom obține un egal muncit în fața unui adversar puternic, și atunci mă pot considera mulțumit".
Lucescu jr. a lăudat evoluția lui Adrian Mutu din ultima perioadă și e convins că România nu va pierde în Serbia dacă atacantul va repeta prestațiile de la Fiorentina: "Adi a avut o atitudine extraordinară la Fiorentina, a jucat mult pentru echipă și pe mine m-a încântat. Dacă va avea aceeași disponibilitate și la Belgrad, nu vom pierde acolo".
România va juca pe 10 octombrie, la Belgrad, împotriva Serbiei, iar patru zile mai târziu, va întâlni Insulele Feroe, la Piatra Neamț, în ultimele două partide din Grupa a 7-a de calificare la Campionatul Mondial din 2010. După opt meciuri, România ocupă penultimul loc în grupă, cu nouă puncte, în timp ce lider este Serbia, cu 19 puncte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Sport : Max Nicu și Ionuț Mazilu, în stand-by!
Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Sport : Enzo Scifo a refuzat oferta Vasluiului
Miercuri, 09 Septembrie 2009
Stire din Sport : Vals pentru preliminariile viitoare
Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Sport : Mutu a însoțit România în Franța
Pagina a fost generata in 0.2441 secunde