Luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana, desemnată Sportiva Anului 2021

327
Luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana, desemnată Sportiva Anului 2021 - 26665830739723688552412524613878-1639579689.jpg

Articole de la același autor

Constanţa este un centru de bază al luptelor româneşti. De la malul mării au pornit spre marea performanţă generaţii şi generaţii de campioni, iar ultimul „diamant” este Andreea Beatrice Ana, desemnată de Federaţia Română de Lupte Sportiva Anului 2021.

Tânăra luptătoare constănţeană Andreea Beatrice Ana încheie cum nu se poate mai bine sezonul actual, fiind desemnată Sportiva Anului 2021 de către federaţia română de specialitate.

Descoperită şi crescută la Clubul Sportiv Mangalia, antrenată de Marian Oancea şi susţinută în principal de fraţii Lucian şi Ionel Luca, Andreea Ana este în prezent legitimată la CSA Steaua Bucureşti, unde se pregăteşte alături de antrenorul Mihai Stroia. Este componentă a lotului olimpic de lupte feminine al României; colectiv tehnic - Nikolai Stoianov şi Adina Popescu.

În vârstă de 21 de ani (născută pe 14 noiembrie 2000), la Mangalia, Andreea Beatrice Ana a avut un sezon competiţional de vis, scriind o filă de istorie în această disciplină care, de-a lungul timpului, a adus multe motive de mândrie ţării noastre.

Ea a cucerit titlul suprem la Campionatele Mondiale de seniori U23 găzduite de capitala Serbiei, Belgrad, medalia de aur adjudecată în limitele categoriei 55 kg fiind prima din palmaresul luptelor feminine româneşti. Iar până la aurul mondial, constănţeanca a răpus adversare redutabile, reprezentante ale unor naţiuni extrem de bine cotate în lupte: Ainur Aşimova (Kazahstan), Eda Tekin (Turcia) sau Viktoria Vaulina (Rusia).

De asemenea, Andreea Ana a participat, în vară, şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde, chiar dacă nu a urcat pe podium, a făcut o figură frumoasă, speranţele la o medalie olimpică fiind legate de ediţia din 2024, de la Paris.

„Şcoala constănţeană de lupte duce mai departe tradiţia. Menţinem ştacheta la un nivel ridicat şi, cel mai important, producem valori. Este o mare bucurie pentru noi ca o sportivă din judeţul nostru să fie desemnată Sportiva Anului 2021. Suntem mândri pentru acest rezultat, o felicităm pe marea noastră campioană şi totodată pe antrenorii şi pe toţi cei care au contribuit la această performanţă de excepţie.

Când imnul României a răsunat la Belgrad, ne-au curs tuturor lacrimi de fericire în ochi. Era o încununare cu aur mondial a muncii de ani de zile”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele de onoare al Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa, Gigi Pambuca, membru în Biroul Federal al FR de lupte.

XXX

În timp ce Andreea Ana se bucură pentru acest nou titlu, ea fiind, zilele trecute, protagonista unui pictorial deosebit, iniţiat de Federaţia Română de Lupte, luptătoarele române Alina Vuc şi Alexandra Anghel participă la un stagiu de pregătire în capitala Franţei, Paris, în timp ce alte colege din lotul naţional îşi testează forţele la mare altitudine, printre nămeţii de la Piatra Arsă, locul de unde zeci de campioni au coborât mai puternici.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte / Cosmin Mihalache Foto / cosminmihalache.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4366 secunde