Luptător constănțean, vicecampion național cu Steaua whu-shu

1502
Luptătorul constănțean Ion Pascu face carieră și în whu-shu. Tânărul a trecut la clubul lui Cătălin Zmărăndescu, Steaua whu-shu, și, după doar patru luni de antrenamente, a cucerit medalia de argint la Campionatul Național.

Ion Pascu are 26 de ani și a început să practice luptele libere la Constanța, la vârsta de 10 ani. S-a remarcat în acest sport, după care, odată cu revenirea la Constanța a fostului campion Gigi Pambuca, cariera sa sportivă a cunoscut o nouă provocare: whu-shu-ul.
"Mă antrenam cu băiatul și m-a impresionat în mod deosebit. Era tare ca o stâncă. Cum sunt bun prieten cu Cătălin Zmărăndescu, cu care am fost coleg de cameră la lotul național de lupte, i l-am recomandat pe Ion. Cătălin a dat o fugă până la Constanța, l-a văzut și a fost de acord să-l ia la clubul său, Steaua whu-shu. Deși debutant, Pascu a cucerit titlul de vicecampion național la categoria 85 kg, după doar patru luni de antrenamente. A pierdut în finală la un sportiv rutinat din Tg. Mureș", a declarat, pentru "Cuget Liber", Gigi Pambuca.
Ion Pascu este și gardă de corp la firma lui Zmărăndescu. "Whu-shu este mult mai dur ca luptele. Sunt două sporturi foarte diferite. Cătălin îmi este șef, prieten și antrenor", ne-a spus Pascu.
Pambuca crede că sportivul constănțean este o speranță pentru Mondiale și speră să facă o figură frumoasă la "Noaptea Judecății", gala de Mixed Martial Arts - lupte fără reguli, în cușcă (octogon), care va avea loc la Constanța, în Sala Sporturilor, la finele lunii iulie.
"Voi lupta alături de Cătălin Zmărăndescu, dar și de Bob Sapp. Va fi ceva de vis", se bucură Pascu.
Principalii organizatori ai evenimentului sunt Raluca Sandu (fiica președintelui Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu) și soțul său, Todd Medina.

Candidează la președinție
Fost multiplu campion de lupte, atât în România, cât și în Italia, Gigi Pambuca a început și el să se antreneze la whu-shu, în sala lui Zmărăndescu, nefiind exclusă o revenire în ring. Un împătimit al luptelor constănțene, sport pe care îl sprijină financiar, Pambuca va candida și la președinția Asociației Județene de Lupte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1125 secunde