Lupte / Alina Vuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio

164
Lupte / Alina Vuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio - alina-1460737192.jpg

Articole recomandate

Tânăra sportivă română Alina Vuc s-a calificat, vineri, în finala categoriei 48 kg la turneul preolimpic de lupte de la Zrenjanin (Serbia) și a obținut astfel biletul pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.



Alina Emilia Vuc (22 ani) a cucerit anul acesta medalia de bronz la Europenele de la Riga, cea mai bună performanță din cariera sa, după argintul la Europenele Under-23 de anul trecut și medaliile de bronz cucerite la Europenele de juniori din 2011 și 2013, Mondialele de juniori din 2011 și Europenele de cadeți din 2010.

La Zrenjanin, Vuc a trecut în sferturi de germanca Saskia Schellin, în semifinale a învins-o pe ucraineanca Natalia Pulkovska, iar în finală o va înfrunta pe bulgăroaica Elița Iankova. Primii doi sportivi la fiecare categorie la turneul preolimpic de la Zrenjanin obțin calificarea la Rio.

Potrivit Agerpres, Federația Română de Lupte mai are un sportiv calificat la JO 2016, Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, cat. 98 kg), după Mondialele de anul trecut.

Ceilalți cinci luptători români care au evoluat vineri au fost eliminați în drumul spre finală.

Estera Dobre (53 kg) a trecut în calificări de Natalia Budu (Rep. Moldova), dar a pierdut în sferturi la Iulia Havaldji Blahinia (Ucraina).

La greco-romane, Virgil Munteanu (cat. 59 kg) a pierdut în calificări la armeanul Romn Amoian, iar Tomi Claudiu Hinoveanu (66 kg) s-a oprit în sferturi, învins de polonezul Dawid Karecinski, după ce se impusese în fața danezului Carl Anders Poul Ekstroem.

La lupte libere, Andrei Dukov (cat. 57 kg) l-a întrecut în optimi pe ungurul Jozsef Molnar, dar a cedat în sferturi în fața francezului Zoheir El Ouarraqe. George Bucur (cat. 65 kg) a dispus în optimi de macedoneanul Dejan Mitrov, dar apoi a fost eliminat în sferturi de armeanul Devid Safarian.

România participă la turneul de la Zrenjanin cu 12 luptători și are ca obiectiv calificarea la Rio a 2-3 sportivi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0279 secunde