Tenis / Irina Begu și Angelique Kerber deschid meciul România - Germania, din Fed Cup

111
Tenis / Irina Begu și Angelique Kerber deschid meciul România - Germania, din Fed Cup - irinabegu-1460735512.jpg

Articole recomandate

Irina Begu (35 WTA) o va întâlni pe Angelique Kerber, numărul trei mondial, sâmbătă, de la ora 13:00, în primul meci de simplu al confruntării dintre echipele de tenis ale României și Germaniei, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, informează Digi Sport.



Al doilea meci de simplu le va opune pe Simona Halep, numărul șase mondial, și Andrea Petkovic (30 WTA).

Duminică, de la ora 13:00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic.

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

La confruntările directe, Halep are avantaj în fața ambelor componente ale lotului german: 3-0 cu Kerber (ultima victorie, anul trecut, la Toronto), 5-1 cu Petkovic (cel mai recent succes, anul trecut, la Cincinnati).

Begu e condusă cu 1-0 de Petkovic și cu 3-2 de Kerber, care a învins-o recent, la Charleston, în sferturi, cu 6-2, 6-3.

În februarie, în primul tur al competiției, România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, tot la Cluj-Napoca, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Germania ocupă locul patru în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe nouă.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4406 secunde