Lupte / "Greul" Alin Alexuc-Ciurariu, medaliat cu bronz la Mondialele de la Belgrad

130
Lupte /

Articole de la același autor

Luptătorul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de bronz la categoria 130 kg, stilul greco-romane, la Campionatele Mondiale de seniori de la Belgrad (Serbia), după ce l-a învins în meciul decisiv pe Muminjon Abdulaev, din Uzbekistan, informează Federaţia Română de Lupte.

Alexuc l-a învins, în optimi, pe egipteanul Abdellatif Mohamed Ahmed Mohamed, a pierdut în sferturi la turcul Riza Kayaalp, cvadruplu campion mondial, iar în recalificări a trecut de ucraineanul Oleksandr Cerneţki, medaliat cu bronz la Mondialele din 2015.

La feminin, dintre cele cinci românce, doar Alina Vuc şi Alexandra Anghel mai sunt în cursa pentru medalii.

Vicecampioană mondială în 2017 şi 2019, Alina Vuc a trecut în optimile cat. 50 kg de Neelam Neelam (India), însă a pierdut în sferturi în faţa mongolei Otgonjargal Dolgorjav. Miercuri, 14 septembrie, în recalificări, Alina Vuc o va înfrunta pe uzbeca Jasmina Imaeva.

Tot miercuri, intră în competiție Alexandra Anghel (cat. 72 kg), care o va întâlni în calificări pe Lilly Schneider (Germania).

În limitele cat. 55 kg, constănţeanca Andreea Beatrice Ana, campioană mondială U23 în 2021, a învins-o în optimi pe vietnameza Thi Oanh Nguyen, însă a pierdut în sferturi în faţa Karlei Lorena Godinez Gonzalez (Canada).

La cat. 65 kg, Kriszta Tunde Incze s-a impus în preliminarii în faţa canadienei Aleah Noelle Nickel, dar a fost învinsă în sferturi de franţuzoaica Koumba Larroque, în timp ce Cătălina Axinte a învins-o pe ivoriana Amy Youin în preliminariile cat. 76 kg, dar a pierdut în optimi meciul cu Genesis Rosangela Reasco Valdez (Ecuador).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde