Doliu în sportul românesc. A murit fostul campion olimpic Gheorghe Berceanu

158
Doliu în sportul românesc. A murit fostul campion olimpic Gheorghe Berceanu - 1-1661860144.jpg

Articole de la același autor

Este doliu în sportul românesc! Maestrul Gheorghe Berceanu, campionul olimpic al luptele româneşti, s-a stins din viaţă, marţi, 30 august, la vârsta de 73 de ani.

Personalitate marcantă a sportului pe saltea, la începutul lunii septembrie, cu ocazia Campionatului Mondial de lupte-seniori de la Belgrad, Gheorghe Berceanu urma să fie inclus în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Lupte.

Gheorghe Berceanu a început să practice luptele greco-romane la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu, după care s-a transferat la clubul Steaua Bucureşti, unde a fost legitimat până la retragerea din activitatea sportivă.

În limitele categoriei 48 kg, a cucerit opt titluri naţionale. A participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, în 1972, la Munchen, unde a cucerit titlul olimpic, şi în 1976, la Montreal, unde a obţinut medalia de argint. A fost triplu campion european, în 1970, 1972 şi 1973, şi dublu campion mondial, în 1969 şi 1970.

După retragerea din activitatea competiţională, a devenit antrenor la secţia de lupte greco-romane a clubului Steaua Bucureşti. A primit titlul de Sportiv Emerit, iar în 2000, i-a fost conferit Ordinul naţional „Pentru Merit” în grad de cavaler.

„Ne exprimăm regretul faţă de pierderea uriaşă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor româneşti. Sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor!”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4756 secunde