Maratonul Internaţional Bucureşti, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo

122
Maratonul Internaţional Bucureşti, criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo - 1-1599655640.jpg

Articole recomandate

Ediţia a 13-a a Maratonului Internaţional Bucureşti, care va avea loc pe 11 octombrie, va fi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au anunţat organizatorii competiţiei, într-un comunicat remis AGERPRES.


"Bucharest Running Club anunţă că 250 de alergători de elită vor lua startul la cea de a XIII-a ediţie a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. Bucureştiul va deveni în acest fel, în 11 octombrie, una dintre puţinele destinaţii la nivel mondial, care, în 2020, oferă atleţilor oportunitatea de a obţine un loc într-un clasament acreditat internaţional, care să le permită acestora calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Evenimentul va fi marcat şi de prezenţa flăcării maratonului de la Atena, un simbol al performanţei, care va sosi la Bucureşti cu această ocazie, împreună cu delegaţia elenă", precizează sursa citată.


Deşi la cursa propriu zisă vor fi înscrişi doar 250 de atleţi de elită, ediţia din acest an a maratonului va permite şi alergătorilor amatori să participe într-un concurs individual pe un traseu propriu, în perioada 11-18 octombrie.


"După analizarea situaţiei actuale şi consultarea cu autorităţile române şi cu partenerii implicaţi în procesul de organizare, Bucharest Runninig Club a luat decizia ca ediţia de anul acesta a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon să se desfăşoare fizic pentru alergătorii profesionişti (250 de participanţi), în data de 11 octombrie, şi virtual în perioada 11-18 octombrie, pentru alergătorii care, deşi nu pot fi împreună fizic - având în vedere condiţiile speciale ale perioadei pe care o traversăm, care nu permit un număr mare de participanţi - doresc să rămână prezenţi în calendarul competiţional, să continue să susţină cauzele sociale şi de mediu în care cred şi să adauge colecţiei personale şi medalia ediţiei anului 2020", se mai arată în comunicat.


Alergătorii deja înscrişi vor fi automat transferaţi la ediţia din 2021 şi vor primi ca bonus un voucher pentru participarea gratuită la ediţia virtuală RBBM 2020, reînscrierea fiind necesară în acest caz. Voucher-ul va fi primit pe e-mail, după transmiterea unei solicitări pe adresa [email protected], până la data de 27 septembrie 2020.


"Participanţii la competiţia '#RunRomania Virtual Run Week' optează încă de la înregistrare pentru una dintre cauzele sociale sau de mediu, pe care aleg să o susţină, şi au posibilitatea de a lua startul de oriunde din lume, la una dintre cursele de 42 km, 21 km, 15 km, 10 km şi 5 km, pe traseele alese de ei înşişi, având la dispoziţie 7 zile pentru a finaliza cursa, în perioada 11-18 octombrie. Înregistrarea timpului şi realizarea clasamentului se va face prin intermediul aplicaţiei #RunRomania. Înscrierile se pot face din site-ul www.bucharest-marathon.com pe linkul https://registration.mylaps.com/marathonvirtualrun sau direct din aplicaţia #RunRomania. Participanţii sunt rugaţi să transmită o poză realizată prin aplicaţia #RunRomania, o fotografie din timpul alergării, cu numărul de concurs vizibil pentru identificare", precizează organizatorii.


Bucharest Running Club va transmite, în data de 11 octombrie, în direct pe pagina de Facebook a evenimentului, pe YouTube şi pe aplicaţia #RunRomania (disponibilă în PlayStore şi AppStore) competiţia atleţilor de elită, iar în săptămâna 12-18 octombrie interviuri şi imagini cu alergătorii participanţi la ediţia virtuală şi cauzele pentru care au ales să alerge.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Septembrie 2020
Stire din Sport : Gică Popescu are coronavirus
Marţi, 08 Septembrie 2020
Stire din Sport : România, victorie fabuloasă în Austria
Pagina a fost generata in 0.9098 secunde