Marele maestru Ramesh, cu ochii pe şahistul constănţean Henry Tudor

283
1
Marele maestru Ramesh, cu ochii pe şahistul constănţean Henry Tudor - 1-1671026296.jpg

Articole de la același autor

Tânărul şahist constănţean Henry Edward Tudor, de la CS Fianchetto, a fost inclus pe o selectă listă întocmită de federaţia română de specialitate, fiind cuprins într-un proiect graţie căruia 15 copii talentaţi din ţara noastră vor participa la sesiuni de antrenamente supervizate de marele maestru R.B. Ramesh.

„Contractul de colaborare semnat cu marele maestru Ramesh va include şase sesiuni de antrenamente de câte o săptămână în cursul anului 2023. Fiecare sesiune se va desfăşura o dată la două luni, primul cantonament fiind programat la începutul lunii februarie 2023.

Coordonatorul acestui proiect este vicepreşedintele Alin Berescu, iar antrenorul care va superviza activitatea copiilor participanţi în perioada dintre cantonamente este maestrul internaţional Cătălin Ardelean”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Şah.

Marele maestru Ramesh este cel care i-a descoperit pe campionii Praggnanandhaa şi Aravindh Chithambaram. Din 2010, este antrenor al echipelor din India. Este fondatorul Chess Gurukul, antrenor senior FIDE şi, totodată, preşedinte al Comitetului de antrenori al Federaţiei de Şah din India. Are în palmares 29 de medalii la Campionatele Mondiale de juniori, 39 de medalii la Campionatele Asiatice de juniori, 23 de medalii la Campionatele Commonwealth şi 33 de titluri naţionale. A participat, în calitate de antrenor, la toate Olimpiadele din 2014 până în 2022 şi a obținut două medalii de bronz.

La rândul său, Henry Edward Tudor s-a remarcat la Campionatul Naţional de anul acesta, unde s-a clasat pe locul întâi la şah rapid, pe locul al doilea la blitz şi pe locul al treilea la clasic.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Şah

Comentează știrea

Popescu
15 decembrie 2022
Eroare sahista

Stimate ziarist te afli intr-o eroare totala,nimeni nu a pus ochi pe nimeni. Habar nu ai cum a avut loc selecția. Copilul ala este legitimat la csm constanta,acolo unde protejatul dumitale Claudiu Iordache nu are cum sa între.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1585 secunde