Cupa Mondială de Sporturi Electronice

Marian Avram, "fotbalistul" constănțean care ne va reprezenta la Mondiale

437
Marian Avram,
Zilele trecute, în cadrul celei mai bune săli de jocuri electronice din România, Forte Games Constanța, au fost susținute Finalele Naționale pentru participarea la Cupa Mondială a Sportului Electronic (ESWC).

Pasionații jocurilor pe calculator s-au întrecut la FIFA 12 și Starcraft 2, primii doi câștigători din fiecare categorie fiind calificați la ESWC, care se va desfășura în perioada 1 - 4 noiembrie la Paris (Franța).

Printre "fotbaliștii" câștigători de la FIFA 12 s-a numărat și constănțeanul Marian Avram, care a obținut locul 2, fiind surclasat de craioveanul Ovidiu "OvvY" Pătrașcu, dar care a reușit o performanță extraordinară, devansându-l pe unul din favoriții principali ai competiției și campionul mondial din 2008, Marius "BeBe" Crăciun.

La Starcraft 2, cei doi finaliști se numesc Silviu "NightEnd" Lazăr (locul 1, București) și Andrei "DeathAngel" Nodea (locul 2, Făgăraș).

Toate cheltuielile pentru finala ESWC a celor patru jucători vor fi suportate de către organizatorii Finalei Naționale, PGL (Professional Gamers League).

Constănțenii de la Eq, cei mai buni la Counter-Strike

În cadrul aceleiași competiții, la Constanța, a fost organizat și un concurs național de Counter-Strike 1.6, cel mai popular joc pe calculator din România.


Câștigătorii acestui concurs au fost jucătorii din trupa "Eq", care au dus "lupte" intense cu echipe de mare valoare din România, în confruntările dintre teroriști și contra-teroriști.

"Au fost multe surprize la Counter-Strike. S-au întrecut patru-cinci echipe, iar cea mai bună echipă română din ultimii 10 ani, TEG (The Elder Gods) a terminat pe locul 4", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele PGL, Silviu Stroie.

După victorie, constănțenii de la "Eq" și-au asigurat un cec în valoare de 2.000 de euro. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2626 secunde