Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru cadeţi

Matei Silivestru, medalie de aur pierdută pe ultimii metri

196
Matei Silivestru, medalie de aur pierdută pe ultimii metri - 1-1655986348.jpg

Articole de la același autor

Prima zi, prima medalie în contul Palatului Copiilor Constanţa la Campionatul Naţional de înot în bazin de 50 m pentru cadeţi (12-14 ani), competiţie care se desfăşoară, în această perioadă, la Complexul Turistic de Nataţie din Târgovişte.

Constănţeanul Matei Silivestru a cucerit medalia de argint în proba de 800 m liber, cadeţi 13 ani, devenind astfel vicecampion naţional, timpul său - 09:04:00 - fiind un record personal. Dar argintul ar fi trebuit de fapt să fie… aur!

„Din teribilism de copil şi convingere că nu are cum să piardă titlul, a neglijat partea finală a cursei. După ce a condus lejer cursa, cap-coadă, a fost surprins de adversar pe ultimii 25 metri, când sprintul lui final a fost tardiv, iar medalia de aur ratată. Cea mai mare supărare o ai când pierzi pe mâna ta! Să fie învăţătură de minte!”, a transmis profesorul Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul Palatului Copiilor Constanţa.

Organizat de către Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, Campionatul Naţional de la Târgovişte îşi programează, duminică, 26 iunie, ultimele finale.

XXX

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, 23 iunie, că îi va fi alocată înotătorului David Popovici suma de un milion de lei din Fondul de rezervă al Guvernului.

În vârstă de 17 ani, Popovici a cucerit două medalii de aur la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, în probele de 100 m liber şi 200 m liber, stabilind totodată și un nou record mondial de juniori.

Foto: Facebook / Octavian Tavi Tileagă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5009 secunde