Profesorul Octavian Tileagă, de la Palatul Copiilor Constanţa:

"Matei Silivestru se anunţă a fi un înotător de mare perspectivă în nataţia românească"

13631

Articole de la același autor

Complexul de Nataţie „Csiki Csobbano” - „Picături din Ciuc”, din municipiul Miercurea Ciuc, a găzduit, timp de patru zile, în premieră, Campionatele Naţionale de cadeţi în bazin 25 m. Dintre „delfinii” Palatului Copiilor, s-a remarcat în mod special Matei Silivestru, care a cucerit nu mai puţin de cinci medalii.

Campionatele Naţionale de nataţie rezervate cadeţilor au reunit la start 495 sportivi, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani, reprezentând 68 de cluburi afiliate la Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Delegaţia Palatului Copiilor Constanţa a fost alcătuită din trei sportivi - Victor Farina-Alfonzetti (14 ani), Matei Silivestru (13 ani) şi Albert Bîrsan (13 ani) - însoţiţi de profesorul Octavian Tileagă.

„Delfinii” s-au întors acasă cu cinci medalii, toate fiind însă cucerite de Matei Silivestru: aur la 400 m liber, argint la 100 m, 500 m şi 800 m liber şi bronz la 200 m liber.

Concursul a fost o premieră în sistemul competiţional românesc la înot, fiind pentru prima oară când s-a organizat un Campionat Naţional de cadeţi în bazin de 25 m. Iniţiativa nu este deloc întâmplătoare. Începând de anul viitor, la această categorie de vârstă se vor alcătui primele loturi naţionale, care vor avea şi competiţii în bazin scurt (25 m).

„Ne-am prezentat la start cu multe speranţe, în principal datorită rezultatelor încurajatoare obţinute de cadeţii noştri la Campionatele Naţionale din vară, unde au reuşit să cucerească mai multe medalii. În aceste condiţii, obiectivul principal al participării noastre la această ediţie a Naţionalelor a fost obţinerea a cât mai multe medalii, inclusiv cucerirea a cel puţin un titlu de campion naţional.

În final, Palatul Copiilor Constanţa s-a întors acasă cu cinci medalii, printre care şi mult râvnitul titlu de campion al României. Şi toate acestea în condiţiile în care concursul în sine a fost unul plin de ghinioane pentru noi. Am pierdut «la mustaţă» cel puţin două titluri de campion, ultimul în proba de 100 m liber la doar cinci sutimi de secundă.

Dintre sportivii secţiei, s-a remarcat în mod special liderul de generaţie al cadeţilor nostri, Matei Silivestru. El este cel care a adus echipei Palatului Copiilor toate cele cinci medalii. Având o constituţie fizică ideală pentru înot, dublat de o capacitate de efort remarcabilă, datorată unui sistem de refacere şi revenire după efort aproape dublu faţă de un sportiv obişnuit, Matei Silivestru se anunţă a fi un înotător de mare perspectivă în nataţia românească. Este al doilea campionat al României în care, cu o singură excepţie, a reuşit să urce pe podiumul naţional la toate probele de concurs la care a participat.

Prestaţii bune au avut şi ceilalţi doi sportivi ai Palatului Copiilor, Victor Farina-Alfonzetti şi Albert Bîrsan, care şi-au îmbunătăţit consistent propriile recorduri personale, fiind într-un continuu progres.

În încheiere, trebuie remarcat că rezultatele obţinute de cadeţii noştri ne permit un optimism ridicat, cunoscând că la această categorie de vârstă lucrurile se află într-o continuă perfectibilitate”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă, antrenor emerit în cadrul Palatului Copiilor Constanţa.

Foto: Facebook / Octavian Tavi Tileagă

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5452 secunde