Max Mosley cere echipelor de Formula 1 să-și reducă cheltuielile

353

Articole recomandate

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a cerut celor zece echipe care concurează în Formula 1 să-și reducă simțitor cheltuielile în următorii ani, pentru că, altfel, nu vor mai putea rezista în fața crizei financiare.
Președintele FIA, Max Mosley, a trimis o scrisoare echipelor, înainte de întâlnirea care va avea loc, săptămâna viitoare, la Geneva, iar forul internațional a întocmit un plan pentru următorii cinci ani. "FIA consideră că toate cheltuielile din Formula 1 nu pot fi susținute. Chiar și după apariția problemelor financiare, echipele continuă să cheltuiască mai mult decât au venituri. Astfel, echipele au devenit dependente, iar fabricanții depind de companii. Acum este un adevărat pericol să se producă o criză", se arată în scrisoarea FIA.
Forul susține că numărul echipelor poate fi redus, chiar dacă două echipe s-au retras deja din campionat, din cauza problemelor financiare, iar cele rămase trebuie să nu mai fie în pierdere.
FIA va propune echipelor trei planuri pentru următorii ani. Primul prevede ca echipele să concureze cu un motor fabricat de o singură companie, iar altul prevede că mai multe echipe să obțină un motor ieftin de la un singur furnizor. A treia alternativă este ca echipele să primească un motor și cutia de viteze pentru mai puțin de cinci milioane de euro într-un sezon.
Federația Internațională de Automobilism va discuta cu reprezentanții echipelor și despre o modificare a pieselor șasiului, inclusiv introducerea unei suspensii sau a roților standard.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8162 secunde