Meci dificil pentru România, împotriva Coreei de Sud, la Rio

310
Meci dificil pentru România, împotriva Coreei de Sud, la Rio - mecidificil-1470934140.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, în jurul orei 16, naționala feminină de tenis de masă a României va juca împotriva Coreei de Sud, în primul tur al întrecerilor pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice. Tricolorele Elizabeta Samara (29 ITTF), Daniela Dodean Monteiro (58 ITTF) și Bernadette Szocs (78 ITTF) vor încerca să le învingă încă o dată pe tenacele sportive din Asia, Hyowon Suh (18 ITTF), Haeun Yang (26 ITTF) și Jihee Jeon (11 ITTF). Antrenorul lotului feminin, constănțeanul Viorel Filimon a lucrat intens cu fetele atât la factorul tehnic cât și la cel psihologic, pus din greu la încercare în partidele de simplu.

"Așteptăm meciul de mâine (nr. - astăzi). Ne vedem de antrenamente cu plusurile și cu minusurile noastre. Va fi cu siguranță un meci greu, cum este de obicei cu echipele din Asia, care au un plus în tot ce fac, datorită mentalității sănătoase căpătate de mici, în condiții de majoră concurență", a declarat pentru "Cuget Liber", Viorel Filimon.

Constănțeanca Elizabeta Samara a părăsit competiția de simplu, în turul al treilea, după ce a fost învinsă de liderul mondial, chinezoaica Ding Ning, scor 4-0, însă mai halucinant a fost modul în care a cedat setul secund, în care a condus cu 6-0 și 7-1. La rândul ei, Daniela Dodean Monteiro a pierdut și ea în turul trei, tot cu 4-0, în fața niponei Ai Fukuhara.

"Rezultatele obținute de fete sunt bune, dar puteau fi și mai bune dacă ar fi avut mai multă încredere în forțele proprii. Este greu de explicat de ce nu a reușit să închidă setul de la 7-1, chiar dacă nu-i ușor la acest nivel. Nu avem timp de regrete. Vom lua totul pas cu pas când ne vom întoarce și vom observa unde am greșit. Alte federații au oameni specializați în asta. În România, cu trei oameni realizezi șapte sarcini. La chinezi, fiecare jucător este monitorizat de trei oameni. Asta este situația, mergem mai departe, ne concentrăm pe partida cu coreencele și sperăm să fim în cea mai bună formă sportivă", a conchis antrenorul Viorel Filimon.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0571 secunde