Mircea Paraschiv a demisionat de la RCJ Farul și acuză jucătorii de non-combat

331
1
Mircea Paraschiv a demisionat de la RCJ Farul și acuză jucătorii de non-combat - rugbyparaschiv-1375805547.jpg

Articole de la același autor

Dezastrul de la Timișoara, scor 10-63, de week-end-ul trecut, nu a rămas fără urmări la RCJ Farul. Din cauza unor neînțelegeri și a evidentelor slabe rezultate din ultimul timp, antrenorii Mircea Paraschiv și Dan Badea au părăsit echipa, acuzând o parte din jucători că nu și-au apărat corect șansele în deplasarea din Banat. Astfel, până la sfârșitul campionatului, echipa de la malul mării va fi antrenată de Virgil Năstase și Marian Dumitru.

Antrenorul Mircea Paraschiv și secundul său, Dan Badea, au demisionat, oficial, ieri, de la RCJ Farul Constanța, pe fondul ultimelor rezultate extrem de slabe. Într-o conferință de presă organizată la sediul clubului, la care au mai fost prezenți și directorii echipei, Marius Pușcași (executiv), respectiv Florian Constantin (adminis-trativ), Paraschiv a declarat că ruptura dintre el și echipă s-a produs în momentul în care a realizat că o parte din jucători nu și-au apărat corect șansele la meciul pierdut în debutul play-off-ului SuperLigii, zilele trecute, cu 10-63, în fața campioanei en-titre, RCM Timișoara.

"Când echipa joacă foarte bine, meritul merge către jucători, iar când echipa pierde, antrenorii sunt cei mai învinuiți. M-am întors la Constanța cu mare dragoste și aveam un lucru neterminat de acum trei ani. Când m-am întors, am pornit de la un grup de 9 jucători. De aici, a trebuit să construim. Din punctul meu de vedere, ne-am îndeplinit obiectivul, de calificare în play-off. Dar, în final, și eu, și conducerea clubului, n-am învățat nimic de acum trei ani, când, la fel ca acum, aveam jucători de mai multe etnii care încercau să facă legea în echipă. Este adevărat, în meciul de la Timișoara, prima mea impresie a fost că echipa a fost paralizată de frică, dar după, am realizat că nu a fost frică, ci un non-combat voit. Asta îmi spune foarte multe. În altă ordine de idei, mi-aș dori ca la finalul campionatului, Farul să nu joace finala mică, ci finala mare. Aventura mea pe litoral se încheie aici. Mă retrag în glorie", a declarat tehnicianul Mircea Paraschiv.

Atenție la namibieni!

Fostul antrenor al RCJ Farul, Mircea Paraschiv, a lansat și o avertizare către conducerea clubului: "Atenție la grupul majoritar de namibieni! Atenție la oamenii cărora nu le place munca!", referindu-se la jucătorii cu care a intrat în conflict, respectiv cei cinci namibieni: Eugene Jantijes, Victor Roderigue, Renaud Van Neel, Sergio și Darriyl De La Harpe.

Una din disputele acestora cu Paraschiv, potrivit antrenorului, pare să fi fost programul de pregătire, neagreat de sportivi.

"Sistemul pe care l-am adop-tat este unul profesionist. Jucătorii din România nu sunt capabili să îl respecte. Faptul că îi chemam de la ora 9.00 și terminam programul la ora 15.00, îi durea foarte mult. Bineînțeles, nu le mai dădeam posibilitatea să facă și alte lucruri, iar acesta a fost un motiv clar pe care nu ne-am înțeles. Totuși, ei și-au primit salariile și au avut condiții de pregătire", a mai spus Mircea Paraschiv.

Năstase și Dumitru vor antrena echipa

Noul antrenor principal al "marinarilor" a fost numit Virgil Năstase, care până în prezent s-a ocupat de juniorii clubului constănțean. El va fi ajutat de Marian Dumitru, fost jucător la RCJ.

"Este o provocare nouă, care a apărut peste noapte. Nu este un moment foarte fericit și o perioadă simplă pentru echipă. Timp prea mult nu avem la dispoziție. Urmează meciuri foarte grele, dintre care ur-mătorul cu Steaua, una din cele mai bine organizate echipe din țară. Ne-am înhămat la munca și nu mi-e frică. În primă fază mi-aș dori, pentru sâmbătă, ca echipa să aibă altă față. Vreau să văd dăruire, inteligență în joc și un alt nivel de angajament. Obiectivul meu este ca această echipă să își apere șansele și să joace bine", a declarat noul tehnician al echipei RCJ, Virgil Năstase.

Rugby Club Județean Farul Constanța va disputa următorul meci din play-off, sâmbătă, de la ora 18.00, pe teren propriu, în compania Stelei. Jucătorii constănțeni vor fi penalizați de conducerea clubului în urma eșecului de la Timișoara, însă, dacă vor câștiga meciul cu Steaua, pedepsele vor fi șterse.

Comentează știrea

Nastase
7 august 2013
Salvarea

De fiecare data cand se intampla ca antrenorii sa fie nelalocul lor salvarea este V Nastase. E un antrenor profesionist si la locul lui; pacat ca s-a apelat la Paraskiv si camarila, bine ca ne-am dat seama intr-un fnal. Bafta Nastase si succes RCJ! Sa nu uitam ca au fost oameni care au trudit cu sufletul si mintea in trecut care au fost dati la o parte de indivizi de joasa speta in antrenorat (parskiv si badea) doar ca asa au vrut ei...cica sa demonstreze ca vor face performanta cu antrenamente impotriva rugbyului profesionist sau amator...ce a facut P si B a fost dezastru si nesimtire, bine ca am scapat de ei.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3195 secunde