Miza pe tineret! Selecţionerul Rareş Fortuneanu, cu ochii pe trei jucători de la HCDS

227
Miza pe tineret! Selecţionerul Rareş Fortuneanu, cu ochii pe trei jucători de la HCDS - miza-1608134728.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud, echipă care se bate an de an pentru titlu şi Cupa României, pune mare preţ şi pe tineret, astfel că trei dintre jucătorii săi de perspectivă au intrat în vizorul selecţionerului naţionalei de seniori a României, care ar putea conta pe ei în preliminariile EURO 2022.

Evoluțiile din acest sezon ale tinerilor handbaliști de la HC Dobrogea Sud i-au atras atenția selecționerului naţionalei României, Rareș Fortuneanu, care vrea să testeze cât mai mulți jucători în perspectiva calificărilor pentru Campionatul European din 2022.

Portarul Daniel Vasile (23 de ani), extrema stângă/centru Alexandru Andrei (22 de ani) și interul stânga Gabriel Ilie (21 de ani) au fost convocați pentru stagiul de pregătire centralizată a lotului național de seniori, care va avea loc, în perioada 26-30 decembrie, la București.



În cea de-a doua zi de Crăciun, la ora 12.00, „delfinii” trebuie să se prezinte la reunirea tricolorilor, la Hotel JW Marriott. Antrenorul secund George Buricea le-a urmărit traiectoria ascendentă din ultimii ani, iar în acest sezon, veteranul echipei a jucat aproape meci de meci alături de ei.
„Este o acțiune de pregătire, în care selecţionerul Rareș Fortuneanu vrea să-i vadă și pe jucătorii tineri, de perspectivă, din campionatul intern. Vrea să știe pe cine se va putea baza în viitor. Este foarte bine că avem tineri valoroși, care joacă meci de meci și ne bucurăm că sunt convocați la echipa națională”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, antrenorul secund George Buricea.



Fost căpitan al naționalei de tineret, portarul Daniel Vasile a făcut parte din lotul primei reprezentative și în octombrie, la meciurile cu Suedia și Muntenegru, din campania de calificare la EURO 2022. La rândul său, extrema stângă Alexandru Andrei revine în familia tricoloră, după ce a evoluat la două turnee finale, în 2016 și 2018, cu echipele naționale de juniori și tineret ale României. Și pentru interul stânga Gabriel Ilie, care a cochetat în trecut cu loturile naționale de juniori și tineret, este o șansă de afirmare în ochii actualului selecționer.
România va juca următoarele meciuri din preliminariile europene în martie 2021, când va susține „dubla” cu Kosovo. Ultimele două partide din grupa a 8-a, decisive pentru calificarea la turneul final, vor avea loc pe 28 aprilie, acasă, contra Suediei, și pe 2 mai, în deplasare, contra Muntenegrului.

XXX



Reprezentativa feminină de handbal a României a fost surclasată, scor 24-35 (12-16), de naţionala Olandei, campioana mondială en-titre, marţi, la Kolding, în ultimul său meci din Grupa principală II a Campionatului European din Danemarca.
Pentru România (selecţioner Bogdan Burcea) au marcat: Cristina Laslo 7, Anca Polocoşer 6, Nicoleta Dincă, Ana-Maria Ţicu (câte 2), Eliza Buceschi, Sonia Seraficeanu, Ana Maria Iuganu, Ana-Maria Savu, Alexandra Dindiligan, Andreea Popa, Laura Popa (câte 1).



România a încheiat turneul pe locul 12, cu o singură victorie, cu Polonia, în prima fază a grupelor, şi cinci înfrângeri (trei în grupa principală), aceasta fiind cea mai slabă clasare a sa la un Campionat European în 13 participări.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6888 secunde