Nataţia constănţeană are viitor! Salbă de medalii la Campionatele Naţionale de la Miercurea Ciuc

563
Nataţia constănţeană are viitor! Salbă de medalii la Campionatele Naţionale de la Miercurea Ciuc - 26573711410158752062583099696687-1639494560.jpg

Articole de la același autor

Deşi vremea s-a schimbat, frigul s-a instalat, iar iarna îşi intră încet-încet în drepturi, înotătorii încă nu au intrat la „hibernare”. Şi seniorii, şi juniorii, şi tineretul au participat, zilele trecute, la Campionatele Naţionale de la Miercurea Ciuc, iar rezultatele sunt dătătoare de speranţe.

Înotul constănţean are viitor - aceasta este concluzia după căderea cortinei peste competiţia din Harghita! CS Farul şi-a adjudecat două medalii în întrecerea seniorilor din cadrul Naţionalelor, Patrick Sebastian Dinu cucerind aurul la 50 m bras şi argintul la 100 m liber, iar la juniori şi tineret, copiii de la Atena Sport Club au fost nelipsiţi de pe podium.

Patrick Sebastian Dinu a luat aurul la 50 m liber şi 100 m mixt juniori, 50 m bras juniori şi tineret, argintul la 50 m şi 100 m spate juniori, 100 m mixt tineret şi bronzul la 50 m liber tineret şi 100 m spate tineret, Iustinian Brătulescu a fost al doilea la 100 m şi 200 m bras juniori, iar Eva Paraschiv, pe locul întâi la 50 m fluture junioare, pe locul doi la 200 m fluture junioare, 100 m fluture junioare şi tineret şi pe locul trei la 200 m fluture tineret şi 50 m fluture tineret, unde a stabilit şi un record naţional.

De asemenea, Ana Pascu a fost a treia în finala de la 200 spate tineret, iar ştafeta feminină de junioare 4x100 m mixt a adus pe litoral medaliile de argint.

În ceea ce-i priveşte pe „delfinii” de la Palatul Copiilor, medaliile sunt programate pentru anul viitor.

„Este ultima noastră participare în anul mic al categoriei juniorilor, iar obiectivele au fost clasări în preajma podiumului.

Anul viitor, vom fi în anul mare de vârstă, aşa că vom avea pretenţii de medalii, ba chiar titluri naţionale”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Octavian Tileagă, antrenor în cadrul Palatului Copiilor.

XXX

Cinci înotători români, printre care Robert Glinţă şi David Popovici, vor participa la Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt (25 de metri) de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe United), competiţie care va avea loc în perioada 16-21 decembrie, informează Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

România va fi reprezentată la a 15-a ediţie a competiţiei şi de George Alexandru Stoica Constantin, Alexandra Dobrin şi Bianca Costea. Nu mai puţin de 998 de sportivi din întreaga lume vor concura în cele 44 de probe care vor avea loc în Etihad Arena.

Înotătorii români sunt însoţiţi de antrenorii Adrian Rădulescu şi Ciprian Glinţă, de kinetoterapeutul Dragoş Luscan, şef de delegaţie fiind Silviu Anastase.

Competiţia de la Abu Dhabi va cuprinde şi concursuri de sărituri în apă (diving) şi sărituri în apă de la mare înălţime (high diving) - ultima etapă a FINA/CNSG Marathon Swim World Series 2021 - şi înot în ape deschise. Concursul de high diving va fi, totodată, ultima şansă de calificare la ediţia a 19-a a Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia), din 2022.

Foto: Facebook / Florea Răzvan Ionuţ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3371 secunde