Dublul Tecău / Vliegen, în sferturi de finală, la Marrakech

Concurs Nervi de oțel în setul trei

297

Articole de la același autor

Perechea Horia Tecău (România) / Kristof Vliegen (Belgia) a furnizat marea surpriză a optimilor probei de dublu din cadrul turneului challenger de tenis de la Marrakech (Maroc), competiție dotată cu premii în valoare totală de 106.500 de euro.
Constănțeanul și partenerul său i-au eliminat chiar pe principalii favoriți la trofeu, Pablo Cuevas (Uruguay) și Luis Horna (Peru), după o partidă dramatică, de trei seturi, scor 3-6, 6-4, 10-5. Pentru această performanță, învingătorii și-au asigurat 1.360 euro și 20 de puncte ATP.
În sferturi, Tecău și Vliegen vor avea ca adversar dublul câștigător din meciul Pablo Andujar (Spania) / Dominik Hrbaty (Slovacia) - Malek Jaziri (Tunisia) / Hicham Khaddari (Maroc, wild-card).
Finala Morocco Tennis Tour se va desfășura duminică, 22 martie, pe zgură.
Din păcate, în proba de simplu, România nu are niciun reprezentant pe tabloul principal. În calificări, Horia Tecău a fost eliminat în turul doi (1-6, 2-6 cu francezul Pierre Ludovic Duclos, nr. 3), iar Florin Mergea n-a trecut nici de runda întâi (5-7, 3-6 cu monegascul Guillaume Couillard).
***
Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a acces pe tabloul principal al turneului din Tenerife (Spania; suprafață rapidă; 25.000 de dolari fond total de premiere).
Cap de serie nr. 3 în calificări, Alexandra a jucat direct din turul secund și a reușit două victorii: 6-4, 6-2 cu Stefanie Rath (Austria) și 6-0, 6-2 cu Pauline Wong (Olanda, nr. 15). În primul tur, românca o va înfrunta pe Ana Jovanovic (Serbia).
În schimb, Mihaela Buzărnescu (nr. 10) a pierdut, în manșa a doua a calificărilor, în fața rusoaicei Yana Buchina, scor 4-6, 4-6.
În Tenerife, va evolua și constănțeanca Simona Halep, de la LPS "Nicolae Rotaru" CSS / CS Mamaia Idu, lidera mondială a junioarelor din sezonul trecut urmând să dea piept, în runda inaugurală, cu Julia Schruff (Germania, nr. 4).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8164 secunde