Nicolae Stanciu: „Mai avem încă acea euforie de după calificarea la EURO”

88
Nicolae Stanciu: „Mai avem încă acea euforie de după calificarea la EURO” - stanciu-romania-1709042101.jpg

Articole de la același autor

Căpitanul echipei naţionale de fotbal, Nicolae Stanciu, a declarat că încă mai simte euforia de după calificarea la Campionatul European din vara acestui an, precizând că încă nu realizează că va reprezenta România la al doilea turneu final din carieră.

„E un sentiment unic, toţi mai avem încă acea euforie de după calificare. Suntem extrem de bucuroşi şi mândri pentru că a trecut mult timp de când nu ne-am mai calificat la un turneu final. Ceea ce am realizat anul trecut e ceva istoric, pentru că am terminat neînvinşi. Pentru mine să îmbrac tricoul naţionalei este totul, iar să port şi banderola de căpitan este ceva de nedescris. Încă nu realizez pe deplin că voi juca la încă un European. E greu de spus ce simţi, pentru că doar visezi la lucrul ăsta, nu te gândeşti atunci când te apuci de fotbal că poţi să joci la turnee finale pentru ţara ta. Dar mă simt împlinit din toate punctele de vedere. E ceva unic, care va rămâne cu mine pentru tot restul vieţii”, a afirmat mijlocaşul într-un interviu acordat FRF TV.

„Obiectivul nostru la EURO este să depăşim faza grupelor, iar apoi vom vedea cum vor decurge lucrurile. Este un obiectiv realist. Forţa grupului este atuul nostru, deşi ştiu că ne repetăm constant cu acest lucru. Însă cel mai mare atu al naţionalei este că suntem un grup unit şi puternic, toţi lăsăm totul pe teren când îmbrăcăm tricoul primei reprezentative. Toate grupele sunt grele şi echilibrate la EURO, nu doar a noastră. La un turneu final e logic să fie puternice toate echipele. Va fi un EURO interesant. Pentru grupa noastră favorită să ajungă la EURO din Liga Naţiunilor este Ucraina”, a adăugat el.

În ceea ce priveşte tragerea la sorţi a Ligii Naţiunilor, Stanciu a menţionat că grupa este una echilibrată, alături de Kosovo, Cipru şi Lituania sau Gibraltar.

„Este o grupă echilibrată, pentru că dacă zic că e grea o să creez iar polemici sau o zică lumea că suntem nebuni. Dar nu mai sunt echipe mici, iar faptul că am picat iar cu Kosovo face să fie grupa şi mai grea. Am jucat deja în preliminarii cu ei şi ştim cât de puternici sunt. Ştim ce dificil e să joci în Kosovo, aşa că meciurile cu ei vor fi foarte disputate. Aşa cum am zis şi în preliminarii la EURO că ne vom califica, aşa spun şi acum că vom termina grupa pe primul loc. E important asta pentru a avea o şansă în plus să mergem la Mondialul din 2026. Liga Naţiunilor un prim pas spre Mondial pentru că mai ai o şansă la un baraj”, a spus el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9496 secunde