Nike şi-a suspendat parteneriatul cu Kyrie Irving. Care este motivul

333
Nike şi-a suspendat parteneriatul cu Kyrie Irving. Care este motivul - kyrieirving-1667647303.jpg

Articole de la același autor

Producătorul de echipament sportiv Nike şi-a suspendat parteneriatul cu baschetbalistul american Kyrie Irving, jucătorul echipei Brooklyn Nets, care a promovat săptămâna trecută un film cu conţinut antisemit, pe reţelele de socializare, informează EFE.


"La Nike, noi credem că nu este loc pentru ură şi condamnăm orice formă de antisemitism", a precizat compania într-un comunicat preluat de presa din Statele Unite.


"Am luat decizia să suspendăm imediat relaţia noastră cu Kyrie Irving şi să nu mai lansăm (ghetele de baschet) Kyrie 8. Suntem trişti şi dezamăgiţi de situaţie şi de impactul pe care l-a avut", adaugă comunicatul.


Kyrie Irving a recunoscut, miercuri, că a promovat un film antisemit pe reţelele de socializare, care a avut un "impact negativ" asupra comunităţii evreieşti, angajându-se să facă o donaţie de 500.000 de dolari asociaţiilor care luptă pentru eradicarea urii şi intoleranţei.


Decizia Nike vine după ce a companiei rivale Adidas, care a rupt în urmă cu zece zile contractul său cu rapper-ul Kanye West, suspendat de Twitter şi Instagram după ce a scris că va ataca evrei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0134 secunde