Naționala de handbal feminin, în Grupa A preliminară la JO 2008

Norvegia și Franța, cele mai puternice adversare

314
Reprezentativa de handbal feminin a României a fost repartizată în Grupa A preliminară la Jocurile Olimpice 2008, alături de Norvegia, Franța, Angola, Kazahstan și China, conform tragerii la sorți efectuate, ieri, la Beijing.
Naționala României are în această grupă două adversare pe care nu le-a întâlnit până acum în meciuri oficiale - Angola și Kazah-stan. Cu Norvegia, în ultimul meci oficial disputat, în 2007, la Cupa Mondială de la Aarhus, scorul a fost egal, 26-26, iar Franța este formația pe care tricolorele au învins-o în sferturile Campionatului Mondial 2007, când elevele lui Gheorghe Tadici și Dumitru Muși s-au impus cu 34-31. La aceeași competiție, România a întâlnit, în grupe, și China, pe care a învins-o cu 31-29.
Din Grupa B, fac parte Rusia, Ungaria, Brazilia, Germania, Coreea de Sud și Suedia.
Până la startul JO de la Beijing, programate în perioada 8-24 august, tricolorele vor juca opt meciuri de verificare. Handbalistele se vor reuni pe 30 iunie, la ora 14, la Moeciu, unde se vor pregăti până pe 6 iulie, zi în care își vor muta cartierul general la Cluj Napoca.
În inima Ardealului, tricolorele vor susține primele patru amicale: o "triplă" cu Norvegia (10 iulie, ora 19, la Cluj; 11 iulie, ora 19, la Bistrița; 12 iulie, ora 19, la Cluj) și un test cu Ungaria (16 iulie, ora 19, cel mai probabil la Cluj). Pe
18 iulie, la Debrecen, Ionela Gâlcă Stanca și compania vor acorda revanșa maghiarelor, iar în perioada 23-27 iulie, vor participa la turneul de la Albertville, unde sunt programate ale trei partide, în compania reprezentativelor Franței (24 iulie), Rusiei (26 iulie) și Braziliei (27 iulie).
Între 29 și 31 iulie, tricolorele se vor afla în cantonament la Poiana Brașov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0305 secunde