Săptămâna aceasta, la Constanța, Trofeul Tomis la yachting

Vele optimiste

380
50 de practicanți ai sportului cu vele s-au aliniat, ieri, la startul ediției 2008
a Trofeului Internațional Tomis la yachting, cea mai importantă competiție nautică organizată pe litoral.

Concursul, organizat de Federația Română de Yachting, Yacht Club Regal Român și Asociația Județeană de Yachting Constanța, se desfășoară pe clase:
Optimist, Laser și 470.
"Cei mai numeroși participanți sunt la populara clasă Optimist, dar România a obținut performanțe și la 470. Premiile constau în cupe și diplome și vor fi acordate pe categorii, juniori și seniori, fete și băieți. Sperăm ca această regată să atingă din nou importanța de odinioară. Mai mult, anul acesta, Trofeul Tomis constituie o etapă prolog pentru Jocurile Balcanice, întrecere găzduită de țara noastră, în perioada 3-8 septembrie. La Balcaniadă, vor fi prezenți aproximativ 200 de sportivi, reprezentând opt națiuni", a declarat, în cadrul conferinței de presă organizată în portul Tomis, Cristian Tivig, președintele Federației Române de Yachting.
La Trofeul Tomis, participă și velieri constănțeni, de la cluburile CSU Știința, Electrica și Școala nr. 27. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 19 iunie.

Rezultate foarte bune la testele de arbitraj
La sfârșitul săptămânii trecute, Hotelul Sport din Constanța a fost gazda seminarului de arbitraj - specialitate yachting, sesiune de cursuri și verificări la care au fost înscriși 18 tineri velieri.
"Rezultatele testelor au fost mai mult decât încurajatoare, toți participanții au demonstrat că au solide cunoștințe și că pot deveni arbitri competenți", a explicat Tivig.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8025 secunde