Nouă rugbişti de la CSM Constanţa, în lotul extins al României U18 pentru Europene

144
Nouă rugbişti de la CSM Constanţa, în lotul extins al României U18 pentru Europene - 1-1663930431.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby juniori U18 a României a intrat într-un stagiu de pregătire în vederea participării la Campionatul European, care se va desfăşura la Tbilisi (Georgia), în perioada 1-10 octombrie.

Astfel, staff-ul tehnic a selecţionat un număr de 48 de sportivi, aceştia urmând să susţină o serie de teste până pe 25 septembrie, iar sâmbătă, 24 septembrie, vor disputa un meci de selecţie în care vor întâlni Muntenia U18.

În urma testelor şi a meciului de pregătire, vor fi aleşi 26 de jucători, cei care vor merge la Campionatul European.

În lotul extins al României U18 se regăsesc şi nouă rugbişti legitimaţi la CSM Constanţa: pilierii George Motrea, Raul Uzbaschi, Hristu Puiu, Alexandru Popa, talonerul Mario Perici, linia a treia Vasile Plotună, centrul Alexandru Neagu, aripa Iulian Manole şi fundaşul Andrei Chelaru.

Staff-ul tehnic al României U18 are următoarea componenţă: Marius Tincu - director tehnic, Dănuţ Dumbravă - antrenor, constănţeanul Marius Codea - antrenor, Dan Wanya Crîngu - doctor, Rareş Manolache - manager.

În primul meci de la Europene, pe 2 octombrie, „stejăreii” vor întâlni, în sferturile de finală, reprezentativa Spaniei. În aceeaşi fază a competiţiei, mai sunt programate duelurile Portugalia - Germania, Belgia - Ţările de Jos şi Georgia - Cehia.

Semifinale vor avea loc pe 5 octombrie, iar finale, pe 9 octombrie. Toate meciurile vor fi transmise în direct de Rugby Europe Tv, pe platforma rugbyeurope.eu.

XXX

Federaţia Română de Rugby participă la Săptămâna Europeană a Sportului în România, ediţia 2022, eveniment organizat de Ministerul Sportului, între 23 şi 30 septembrie, prin care se promovează activităţile sportive pentru a conştientiza importanţa sportului şi activităţii fizice derulate la nivel naţional.

„În cadrul evenimentului, vor avea loc acţiuni dedicate sportului cu balonul oval, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), astfel: ateliere de transformări, motricitate, ateliere de agilitate şi de rugby-tag, promovându-se valorile primordiale ale acestui sport: disciplină, respect, integritate, pasiune, solidaritate.

De asemenea, cei care doresc să afle mai multe despre rugby sau să se înscrie la un club din zona în care locuiesc vor primi informaţii şi flyere ale cluburilor din Bucureşti şi Ilfov. Acţiunea este coordonată de directorul de Dezvoltare Muntenia şi Bucureşti, Antonio Dumitru”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Rugby.

Foto: Facebook / Rugby Romania / Federaţia Rusă de Rugby

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.506 secunde