Novak Djokovic a pierdut ultima șansă de a nu i se anula viza și va fi expulzat din Australia

136
Novak Djokovic a pierdut ultima șansă de a nu i se anula viza și va fi expulzat din Australia - xfonddjokovic-1642325961.jpg

Articole de la același autor

Judecătorii au respins ultimul apel al tenismenului sârb Novak Djokovic pentru anularea deciziei de a i se suspenda viza de intrare în Australia, potrivit BBC.

Sportivul a transmis într-un comunicat că va coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea sa din țară.

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanței de anulare a aplicației pentru revizuirea deciziei ministrului de a-mi suspenda viza, ceea ce înseamnă că nu pot sta în Australia și să particip la Australian Open.

Respect decizia instanței și voi coopera cu autoritățile relevante în legătură cu plecarea mea din țară.

Nu sunt confortabil cu faptul că atenția în ultimele săptămâni a fost pe mine și sper că acum ne putem toți concentra pe joc și pe turneul ce-l iubesc. Le doresc toate cele bune jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor la turneu.

În cele din urmă, aș vrea să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și conaționalilor mei sârbi pentru sprijinul vostru continuu. Toți ați fost o sursă grozavă de putere pentru mine”, arată comunicatul.

Acesta a mai transmis că se va odihni și recupera, înainte de a mai comenta ceva pe acest subiect.

Decizia instanței înseamnă că viza lui Novak Djokovic a fost anulată și că va fi deportat din Australia.

Astfel el nu va avea voie timp de trei ani să intre în Australia, decât în anumite circumstanțe.

Duminică, instanța a menținut decizia ministrului imigrației din Australia, Alex Hawke, de a i se anula viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia ar putea reprezenta un risc de neliniște publică, având în vedere că este un talisman al mișcării anti-vaccin, scrie The Guardian.

Judecătorul James Allsop a anunțat că instanța a respins cu unanimitate contestația lui Djokovic, sportivul trebuind să plătească costurile, însă a explicat că decizia nu a judecat meritul sau înțelepciunea deciziei ministrului, ci dacă era atât de irațională încât să fie ilegală.

Un alt argument al avocaților lui Nole s-a bazat pe faptul că Ministerul Imigrărilor a scos în evidență doar o parte dintr-o declarație mai veche a sârbului, care a lăsat de înțeles că este împotriva vaccinurilor.

Avocații din ambele tabere au atins și un alt subiect extrem de sensibil, acela că faptele lui Djokovic ar putea încuraja mai mulți oameni să nu se vaccineze, ceea ce ar însemna un mare pericol, după spusele avocaților Guvernului.

Însă ceea ce a cântărit foarte greu în decizia finală a fost istoricul lui Djokovic. Acesta s-a declarat împotriva vaccinării, iar ulterior, a neglijat sistematic regulile de protecție sanitară. Ba mai mult, el s-a dus la un interviu după ce a fost infectat și chiar și-a scos masca.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 12 Ianuarie 2020
Stire din Sport : Djokovic, eroul Serbiei în finala ATP Cup
Pagina a fost generata in 0.4678 secunde