Mihail Făgărășan îl atacă pe directorul executiv al HCM-ului:

"Nurhan Ali se dă mare manager, dar e doar un chibiț!"

1237
Într-o situație dificilă pentru handbalul juvenil constănțean, subfinanțat
și departe de a fi considerat o prioritate, antrenorul emerit Mihail Făgărășan, unul dintre specialiștii de marcă ai sportului pe semicerc de la malul mării, lansează un atac dur împotriva conducerii clubului HCM și în special împotriva directorului executiv Nurhan Ali, despre care spune că nu a învățat nimic din experiența europeană a campioanei României.

"Ali Nurhan este conducătorul celui mai bun club de handbal din România, are la activ realizări pozitive, dar și foarte multe minusuri. Nu a preluat nimic din modelele Montpellier sau Kiel, care au zeci de echipe, nu numai pe cele de Liga Campionilor. Din păcate, HCM nu acordă importanța cuvenită pepinierei, preferând să aducă străini de peste mări și țări, pe zeci și sute de mii de euro. În consecință, s-au pierdut tineri handbaliști de mare perspectivă, precum Giotoiu, Stere, Gălan sau Șoldănescu. Ei au fost vârfurile generațiilor lor de juniori, dar, la Constanța, s-au plafonat, pentru că antrenorii nu au avut răbdare cu ei. Nu mai vorbesc despre Mihai Buga, un jucător cu fizic impresionant, ajuns, vara aceasta, la Suceava. Domnul Ali se dă mare manager, mare specialist, dar este doar un chibiț. El ar trebui să fie mai modest și să asigure HCM-ului generația de mâine. De unde să mai apară jucători? CSS 1 s-a clătinat, s-a vorbit chiar de desființare, CSU Neptun, echipa de ligă secundă unde ar fi putut fi rodați jucătorii, nu participă nici anul acesta în campionat. Desființând structuri, nimeni nu câștigă nimic. HCM trebuie să-și depășească performanțele actuale, să acceadă mai sus, dar, pentru aceasta, are nevoie de conducători cu viziune. Din păcate, în handbalul constănțean au pătruns prea mulți filozofi și lingușitori", a declarat, pentru "Cuget Liber", profesorul Făgărășan.

Vineri, 27 august, începând cu ora 9.00, la sala de sport a Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța, va avea loc o acțiune de selecție la disciplina handbal masculin, pentru crearea grupelor de începători de la CSS 1.
La trial, supravegheat de profesorul Mihail Făgărășan, sunt așteptați copii născuți în anii 2001 și 2002.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.423 secunde