O sportivă de la Farul i-a fermecat pe turci

1511
O sportivă de la Farul i-a fermecat pe turci - 711679f479bcda7e13c471859df7475a.jpg
Cristina Chiriță a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de body-fitness.

În vârstă de 19 ani, Cristina Chiriță, sportivă pregătită la CS Farul de Cristian Mihăilescu, a urcat pe treapta a doua a podiumului la secțiunea body-fitness junioare 1,63 m a Campionatului Mondial de culturism, culturism classic, fitness și body-fitness, întrecere rezervată juniorilor și veteranilor, care s-a desfășurat la Kemer (Antalya, Turcia).
Chiriță a fost învinsă de Jana Cernovska, din Cehia, dar le-a lăsat în spate pe Marianna Holbova (Slovacia) - locul trei și pe Tamara Chilikina (Rusia) - locul patru.
Un alt constănțean prezent la competiția din Turcia, Vasile Șerban (CS Vulturul de Mare), a ocupat locul zece (din 13 competitori) la categoria culturism masters peste 60 de ani. Șerban a depășit trei sportivi în categoria sa, reprezentanții Turciei, Cehiei și Iranului, înaintea sa clasându-se culturiști veterani din Austria, Cehia, Germania, Japonia, Siria, Olanda, Polonia, Spania și Egipt, ultimii trei fiind medaliații.
Delegația României a cucerit cinci medalii la întrecerea din Antalya, cea mai bună evoluție având-o Laura Cupșa, care, la 19 ani, a devenit campioană mondială absolută la fitness junioare, câștigând categoria 1,63 m și apoi întrecerea open. Medalie de aur, pentru al doilea an la rând, a obținut și Liana Pall, la culturism junioare, în vreme ce Vlad Merlușcă (fitness juniori) a ieșit vicecampion mondial.
În întrecerea pe echipe, România a ocupat locul opt, din 10 țări, cu 44 puncte. Pe primele trei poziții s-au clasat Egipt (124p), Germania (120p) și Rusia (73p).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Decembrie 2010
Stire din Sport : Poli Iași dă afară opt jucători
Joi, 23 Decembrie 2010
Stire din Sport : Baschet-show
Pagina a fost generata in 1.625 secunde