Obiecte inedite ale legendarului Pele, expuse la un muzeu din Chile

98
Obiecte inedite ale legendarului Pele, expuse la un muzeu din Chile - pelechile-1460716249.jpg

Articole recomandate

Tricouri, ghetele purtate la Cupa Mondială 1970 din Mexic, pașaportul și mingea cu care a marcat golul său cu numărul 1.000 sunt câteva din obiectele valoroase aparținând legendarului Pele ce sunt expuse la un muzeu chilian care i-a adus un omagiu fotbalistului brazilian, relatează EFE.

Expoziția ''Pele, Regele Fotbalului'' cuprinde articole inedite care au marcat cariera strălucitoare a lui Edson Arantes do Nascimento, cunoscut în toată lumea ca Pele și considerat de comunitatea internațională cel mai bun jucător din istorie.

Printre obiectele expuse figurează trofee, medalii, tricoul purtat la ultimul meci cu Brazilia din 1976 și mingea de piele cu care Pele a marcat golul 1.000 din cariera sa, din penalty, în noiembrie 1969 la un meci cu Vasco da Gama pe Maracana, conform Agerpres.

''Prin această expoziție dorim să reafirmăm preocuparea noastră pentru acest sport, prezervarea istoriei și semnificația sa în cultura populară a societății noastre", a spus Juan Yarur, președintele muzeului din Santiago de Chile.

Pele avea doar 17 ani când a contribuit la câștigarea titlului mondial cu Brazilia în 1958, respectând promisiunea făcută tatălui său Dondinho, după eșecul cu Uruguay cunoscut ca ''Maracanazo'' din finala CM 1950 găzduită de Brazilia. Pele a mai câștigat trofeul și în 1970 și a intrat în legendă prin evoluțiile sale și cele 1.238 de goluri marcate în întreaga sa carieră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Septembrie 2015
Stire din Sport : Informația zilei despre marele Pele
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015
Stire din Actual : Cutremur de 6,8 grade în Chile
Pagina a fost generata in 0.4819 secunde