Oină pe plajă. ACS Frontiera Tomis, imbatabilă!

437

Articole de la același autor

Duminică, 17 iulie, pe plaja Cleopatra din Mamaia, a avut loc Campionatul Național de oină pe plajă, masculin și feminin, competiție la care au luat parte 10 echipe din țară. 


Constanța a fost reprezentată la masculin de către campioana națională en-titre ACS Frontiera Tomis, iar la feminin, de către CS Spicu Horia și CS Cleopatra Mamaia. 


În concursul băieților, finala a fost reeditarea ultimului act al Cupei României, ce a avut loc sâmbătă, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", unde, ca și acum, s-au întâlnit ACS Frontiera Tomis și ACS Straja București. Trofeul a revenit tot echipei constănțene, care s-a impus la finalul unei partide electrizante, scor 18-14. 


Finala mică a fost câștigată de CS Biruința Gherăști, care a învins la penalty-uri, scor 7-1, pe CS Politehnica Cluj. Scorul în timpul regulamentar a fost egal, 10-10. 


Echipa de fete CSM Progresul Băilești a dominat și competiția pe nisip, după ce le-a învins pe CS Spicu Horia și CS Cleopatra cu același scor, 6-0. Lupta pentru locul secund a fost câștigată de CS Spicu Horia, după victoria în fața celor de la CS Cleopatra, cu 2-0. 


"Suntem foarte mulțumiți de cum au decurs aceste trei zile de competiții. Am avut parte de partide echilibrate, rivalități, nervi întinși la maxim, un adevărat spectacol oferit de sportul nostru național. Mă bucură foarte mult faptul că lumea ne apreciază eforturile și ne susține așa cum poate, în demersurile noastre de a populariza oina și de arăta lumii frumusețea acestui sport. Fetele au făcut deliciul publicului, chiar dacă din punct de vedere sportiv nu pot fi la nivelul băieților. Este un sport destul de solicitant, dar, fiindcă și-au dat toată silința, merită aprecierile tuturor", a declarat președintele Federației Române de Oină, Nicolae Dobre. 


Cele două competiții au fost organizate de către Federația Română de Oină, alături de Ministerul Tineretului și Sportului, în colaborare cu Asociația Județeană de Oină Constanța, ACS Frontiera Tomis Constanța, CS Spicu Horia și CS Cleopatra Mamaia. 


În perioada 18-22 iulie, ACS Frontiera Tomis Constanța, alături de alte șapte formații, participă la cea de-a treia ediție a Campionatului de Oină al Ministerului Apărării Interne (MAI), ce va avea loc în localitatea Gheorghieni (Harghita), competiție organizată de Centrul Cultural al MAI, Federația Română de Oină și Inspectoratul de Jandarmi Județean Harghita. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2812 secunde