Cupa Cleopatra și Cupa Loteria Marea Neagră

Concurs Oiniștii fac spectacol și pe nisip

432
Oiniștii fac spectacol și pe nisip - oina2-1312837106.jpg

Articole de la același autor

Singurele competiții de oină "la nisip", Cupa Cleopatra și Cupa Loteria Marea Neagră (ediția I), s-au disputat, în prelungirea Campionatului Național de juniori, pe plaja Cazino din Mamaia, marcând astfel începutul unei colaborări între Loteria Română și Federația Română de Oină, colaborare care se va concretiza în organizarea pe toată durata verii, la Mamaia, a unor concursuri pe teme de oină, pentru toate persoanele interesate să (re)descopere sportul nostru național - oina.
La Cupa Cleopatra, patru echipe (Biruința Gherăești, Pamira Sibiu, Victoria Surdila Greci și Angels București) s-au aliniat la start, unele dintre ele evoluând în premieră pe o astfel de suprafață. Jucătorii s-au acomodat foarte repede pe nisip și au reușit să ofere turiștilor un spectacol deosebit de oină. În final, excelent coordonați de primarul localității Turnu Roșu, Stelian Istrate, care la cei 50 de ani ai săi a demonstrat tuturor că oina se poate practica la toate vârstele, jucătorii echipei sibiene au cucerit trofeul, fiind urmați în clasament de Biruința, Surdila Greci și Angels, o formație disciplinată, condusă de profesorul Dănuț Enache.
A urmat apoi Cupa Loteria Marea Neagră, tot cu patru participante: Pamira Sibiu, Victoria Surdila Greci, Angels București și echipa Loteriei Române.
"Având în vedere faptul că scopul acestor competiții pe plajă este acela de a promova oina, organizatorii au permis ca aceste echipe să se formeze ca selecționate dintre jucătorii prezenți la competițiile de juniori și nu numai. A rezultat un spectacol deosebit de agreabil, gustat din plin de numerosul public prezent pe plajă", a declarat, pentru "Cuget Liber", secretarul general al FR de Oină, Eveline Lisenco.
La final, echipa Loteriei Române s-a clasat pe primul loc, fiind urmată de Victoria Surdila Greci, Pamira Sibiu și Angels București.
Ca și la prima competiție, au fost oferite trofee de către DJST Constanța; în plus, toți participanții au primit premii din partea Loteriei Române.

Pe parcursul ambelor competiții, federația și loteria au organizat concursuri interactive pe teme de oină pentru spectatori, acestea având un real succes în rândul celor de pe plajă. Ca urmare, în prima ședință de birou federal, președintele FRO, Nicolae Dobre, va face propunerea pentru includerea în sistemul competițional, pe anul viitor, a unor campionate naționale de oină pe plajă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5085 secunde