Olimpism / Japonia ar putea începe vaccinările Covid-19 cu patru luni înainte de Tokyo 2020

195
Olimpism / Japonia ar putea începe vaccinările Covid-19 cu patru luni înainte de Tokyo 2020 - olimpismvaccin-1608564915.jpg

Articole de la același autor



Vaccinările contra Covid-19 ar putea fi lansate în Japonia, potrivit oficialilor guvernului nipon, cu patru luni înainte de startul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020, reprogramate pentru vara anului 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 
Predicţia din partea guvernului japonez vine după ce grupul farmaceutic Pfizer a depus o cerere ca Ţara Soarelui Răsare să aprobe vaccinul contra coronavirus pe care l-a dezvoltat, iar potrivit presei nipone, dacă cererea va fi aprobată, primii japonezi ar putea fi vaccinaţi în martie. 


Pfizer, cu sediul în Statele Unite, este prima companie care a solicitat aprobarea Japoniei pentru un vaccin împotriva Covid-19. 
Japonia a comandat 120 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, care ar fi suficiente pentru aproximativ jumătate din populaţia ţării. 
Marea Britanie şi Statele Unite au început deja să lanseze vaccinul Pfizer-BioNTech. 


Tokyo 2020 şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) au fost impulsionate în ultimele săptămâni de dezvoltarea vaccinurilor de către companiile Pfizer şi Moderna şi Universitatea din Oxford, dar preşedintele CIO, Thomas Bach, a insistat că vaccinul nu va fi un „glonţ de argint” pentru buna desfăşurare a Jocurilor. Cu toate acestea, ştirile legate de vaccinuri au ridicat moralul organizatorilor şi au sporit încrederea vizavi de desfăşurarea în siguranţă a Jocurilor reprogramate în 2021. 


O serie de contramăsuri pentru coronavirus au fost puse la punct pentru a reduce riscul de infectare cu Covid-19, inclusiv testarea sportivilor la fiecare patru, cinci zile. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.109 secunde