Olimpism / JO Tokyo, informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre „casa spirituală” a artelor marţiale

149
Olimpism / JO Tokyo, informaţii de ULTIMĂ ORĂ despre „casa spirituală” a artelor marţiale - olimpism-1603883349.jpg

Articole de la același autor

Sala Nippon Budokan, unde se vor desfăşura întrecerile olimpice de judo şi karate din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a găzduit Turneul de Karate din Regiunea Kanto, prima competiţie sportivă importantă din Japonia de la izbucnirea pandemiei Covid-19. 


Peste 500 de sportivi şi 60 de echipe au concurat pe arena considerată „casa spirituală” a artelor marţiale japoneze, în premiera după renovarea acesteia, informează cors.ro. 
Competiţia s-a limitat la categoriile masculine şi feminine de kumite şi kata. Pentru siguranţa participanţilor, concurenţilor de kumite li s-a cerut să poarte în timpul luptelor un scut special pentru gură şi faţă, pentru a limita transmiterea particulelor prin aer. Cunoscut sub numele de „Menho”, scutul se estimează că ar putea preveni 98 la sută din contaminările prin aer. 


Din cauza pandemiei, turneul s-a desfăşurat cu uşile închise, în incintă fiind permisă doar prezenţa membrilor echipelor, personalului înregistrat şi unui număr limitat de invitaţi. 


Distanţarea socială şi purtarea măştilor pe faţă au fost impuse atât în interiorul, cât şi în afara locului de desfăşurare a întrecerilor, iar ceremoniile de deschidere şi închidere au fost anulate pentru a preveni aglomerările inutile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8852 secunde