Olimpism / Juniorii echipei României au visuri mari pentru 2022. În linie dreaptă, spre FOTE Vuokatti

125
Olimpism / Juniorii echipei României au visuri mari pentru 2022. În linie dreaptă, spre FOTE Vuokatti - 1-1642419220.jpg

Articole de la același autor

În plină pregătire pentru Misiunea Festivalului Olimpic al Tineretului European Vuokatti 2022, pentru sporturile de iarnă, competiție care va începe pe 20 martie, în Finlanda, Comitetul Olimpic și Sportiv Român continuă să susțină prin programele sale sportivii din Centrele Naționale Olimpice pentru Juniori care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European Banska-Bystrica 2022, pentru sporturile de vară.

După o ediție de succes la Baku 2019, unde echipa României a câștigat 19 medalii - 4 de aur, 10 de argint și 5 de bronz -, tricolorii mici vor participa, între 24 şi 30 iulie, la competiția olimpică din Slovacia.

Sunt 11 discipline în programul competiției: atletism, baschet, badminton, ciclism, judo, gimnastică artistică, handbal, înot, volei, triatlon, tenis, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Continuând tradiția, COSR estimează că echipa României va avea o delegație numeroasă, în jurul cifrei de 100 de sportivi calificați. Două discipline de echipă s-au calificat pentru întrecerea de la Banska-Bystrica: volei, în competiția feminină, și handbal, tot în întrecerea feminină. De asemenea, vor intra în competiție și gimnastele din lotul olimpic de junioare de la Deva, fete care provin din proiectul „Țară, țară, vrem campioane!” și de la care toată lumea așteaptă revenirea gimnasticii în elita europeană și mondială.

În premieră, vor participa sportivi români de la triatlon Ei sunt susținuți în pregătire de către COSR prin programele destinate juniorilor. România va fi prezentă în întrecerile a nouă discipline sportive: atletism, ciclism, gimnastică artistică, handbal feminin, înot, judo, tenis, triatlon și volei feminin.

COSR a stabilit deja primele termene pentru alcătuirea delegației echipei României. Astfel, până pe 25 februarie, federațiile naționale trebuie să comunice structura numerică finală pentru stabilirea Echipei Olimpice pentru FOTE Banska-Bystrica 2022. Totodată, COSR așteaptă și obiectivele de performanță pe care și le asumă federațiile și își rezervă dreptul de a modifica structura numerică finală propusă de acestea. După 25 februarie, Comitetul Executiv al COSR va aproba delegația pentru a putea demara angajamente financiare pentru organizarea participării la FOTE Banska-Bystrica 2022.

Pentru acreditările sportivilor și membrilor colectivelor tehnice, ale oficialilor, termenul de predare a documentelor este 8 aprilie.

Înscrierea nominală și pe probe se va încheia pe 17 iunie.

Cu sprijinul Agenției Naționale Anti-Doping vor fi organizate programe de educație specifică și se vor fi testați anti-doping toți sportivii.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5923 secunde