Olimpism / La Tokyo, a fost inaugurată ultima arenă sportivă construită special pentru JO

140
Olimpism / La Tokyo, a fost inaugurată ultima arenă sportivă construită special pentru JO - olimpism2610-1603727109.jpg

Articole de la același autor



Aquatics Centre, ultima arenă sportivă permanentă nou construită de la zero special pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020, a fost inaugurată în capitala Japoniei cu o întârziere de şapte luni, din cauza pandemiei Covid-19, informează cosr.ro. 


La ceremonia de deschidere, cele 15.000 de locuri de ultimă generaţie din tribune au fost goale, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, dar de la spectacol nu au lipsit mascotele Miraitowa şi Someity sau  personalităţi ale Japoniei, printre care ministrul Jocurilor, Seiko Hashimoto, sau Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo. 


După mesajele motivaţionale ale oficialilor niponi, sportivii au prezentat disciplinele pe care noua bază sportivă le va găzdui anul viitor: înot, sărituri în apă şi înot sincron. 


Revenită în activitatea competiţională în august anul acesta, după ce a ieşit învingătoare în lupta cu leucemia, Ikee Rikako a înotat demonstrativ 50 m liber. Deţinătoarea recordurilor naţionale ale Japoniei la 100 m şi 200 m liber şi 50 m şi 100 m fluture, Rikako s-a declarat încântată de dotările de ultimă generaţie ale Centrului Acvatic. 
„A fost excelent să înot într-un bazin cu o adâncime de trei metri, iar arena este grozavă”, a spus înotătoarea. 


XXX 


Situat la câţiva paşi de Centrul Internaţional de Înot Tatsumi, considerat vechea Mecca a înotului japonez, Aquatics Centre include un bazin principal cu 10 culoare, un bazin secundar şi un bazin de sărituri în apă. Toate bazinele au părţile laterale (pereţii) şi inferioare (fundul) mobile, care permit o flexibilitate unică, iar bazinul principal poate fi împărţit în două bazine de 25 m, cu blocstarturile reglabile oriunde în cei 50 m. 


Adâncimea se poate modifica şi cu până la trei metri, iar temperatura apei este menţinută de un dispozitiv de încălzire geotermal ecologic.


Design-ul plafonului este inspirat de origami, celebrele păsări japoneze de hârtie. 






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8153 secunde