Antonio Rușa s-a remarcat la Campionatul Național de șah

Omul care l-a învins pe Ceaușescu

1467
1
Constănțeanul Antonio Rușa se numără printre remarcații ediției 2010 a Campionatelor Naționale de șah pe echipe, Diviziile A și B, turnee care s-au desfășurat, timp de o săptămână, la Complexul Cleopatra din Mamaia.
În penultima rundă, nemulțumit de evoluția jucătorilor săi, Antonio Rușa, președinte al CS Sissa, s-a aruncat și el în luptă, avându-l drept adversar chiar pe boss-ul clubului Colosseum Giurgiu, Iulian Ceaușescu.
"Am reușit să-l fac mat pe Ceaușescu în 42 de mutări, printr-un sacrificiu de turn, după ce am fost dominat în deschidere. Din păcate, a fost singura victorie, scorul general fiind 4-2 în favoarea echipei din Giurgiu. Se pare că aerul tare al Diviziei A nu le-a priit jucătorilor noștri, care au început lupta timorați", a declarat, pentru "Cuget Liber", Antonio Rușa.
Iată și rezultatele înregistrate în partida Sissa - Colosseum: Al. Kutnic - Cristian Mureș 0-1, M. Zaim - Adrian Stanca 1/2 (remiză), G. Buzgaru - Cristian Petrescu 0-1, I. Linca - Dan Nuță 1/2 (remiză), R. Ariton - Mihai Petre 0-1, A. Rușa - I. Ceaușescu 1-0.
Au promovat în Superliga masculină CSU Ploiești și CS Baia Mare, cu George Grigore pe prima masă, iar la feminin, Craiova și Lugoj vor fi orașele reprezentate în Superligă.

Comentează știrea

sorin
28 iulie 2013
sah

HOȚ în costum, caută sponsori...răspunde la numele de TONY

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Octombrie 2010
Stire din Sport : Aici, doar creierul contează!
Luni, 20 Septembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Bilanțul lui Mazăre dă cu minus
Pagina a fost generata in 0.4831 secunde