Organizatorii se aşteaptă la record de cursă la Maratonul Internaţional Bucureşti

134
Organizatorii se aşteaptă la record de cursă la Maratonul Internaţional Bucureşti - organizatori-1602091998.jpg

Articole recomandate

Organizatorii Maratonului Internaţional Bucureşti, care va avea loc în acest an în condiţii speciale, fiind permisă participarea a doar 250 de atleţi, se aşteaptă să înregistreze un record de cursă la competiţia de duminică, traseul ales fiind unul plat.

„Duminică, vom avea un alt fel de maraton. Pentru că maratonul nostru este acreditat internaţional, Federaţia Internaţională de Atletism ne-a solicitat să facem această competiţie pentru sportivii care nu au avut încă ocazia să se califice la Jocurile Olimpice şi o vor putea face în cadrul Maratonului Internaţional Bucureşti.

În acelaşi timp, va fi şi Campionatul Naţional de maraton. Startul se va da la ora 8.00 dimineaţa, pe un traseu plat, unde sper să avem un record de cursă. Vor participa sportivi din Kenya, Germania, Olanda, avem mai mult de 15 atleţi de elită care vor participa duminică”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Valeria Răcilă van Groningen, preşedintele Bucharest Running Club, organizatorul maratonului.

Conform Agerpres, alergătorii amatori pot participa pe trasee individuale la una dintre cursele organizate de Bucharest Running Club.

„Începând de duminică, până pe 18 octombrie, va avea loc cursa virtuală la care vor putea participa alergătorii din toată lumea. Practic, pot alerga oriunde, traseele sunt alese de alergători. Vom avea curse de 5, 10, 21 de kilometri şi maraton complet şi se pot înscrie pe platforma noastră, iar kiturile de participare vor fi trimise prin curier”, a mai spus Valeria Răcilă van Groningen.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat că instituţia pe care o conduce va sprijini astfel de competiţii, pentru că e important ca oamenii să facă mişcare, precizând că se va înscrie la cursa de 5 kilometri.

„Important e să dăm posibilitatea oamenilor să practice sport. Pentru la anul, sunt sigur că vom avea mai multe programe menite să ţină în viaţă activitatea sportivă. M-am înscris şi eu la o cursă, cred că va fi de 5 km”, a afirmat Stroe în cadrul conferinţei organizate online.

Bucharest Running Club a anunţat că 3.000 de alergători sunt aşteptaţi să ia startul, în perioada 11-18 octombrie, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon.

La cursa de duminică, 11 octombrie, cei 250 de atleţi vor lua startul la ora 8:00 din Piaţa Constituţiei, urmând ca alergătorii amatori să participe virtual în săptămâna 11-18 octombrie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6386 secunde