Padbolul, recunoscut oficial de către Ministerul Tineretului și Sportului!

313
Padbolul, recunoscut oficial de către Ministerul Tineretului și Sportului! - padbolul-1547046208.jpg

Articole de la același autor

Asociația Română de Padbol începe anul 2019 la fel de spectaculos ca și sportul pe care îl reprezintă. La trei ani și jumătate de când padbolul a fost adus în România de către Elisabeta Gherghișan, președinta asociației, după mai multe evenimente și competiții, precum și după crearea mai multor cluburi de padbol, Ministerul Tineretului și Sportului a emis ordinul pentru recunoașterea oficială a practicării ramurii de sport padbol în România.

"Recunoașterea oficială este pentru noi o mare realizare din punct de vedere sportiv, în special acum, când estimăm să avem o explozie a infrastructurii la nivel național. Anul acesta, padbol se va lansa în peste 10 mari orașe, deci vom avea cel puțin tot atâtea noi cluburi de padbol în România, contribuind astfel, și noi, la formarea educației copiilor și tinerilor prin sport. Cu siguranță, în scurt timp vom îndeplini și condițiile necesare înființării unei federații sportive naționale", a declarat Elisabeta Gherghișan, președinta Asociației Române de Padbol.

★ ★ ★

Padbolul este un mix între fotbal, tenis, padel și squash, inventat în Argentina, în 2008. Padbolul și-a început expansiunea către Europa în 2011, iar la noi a ajuns în vara anului 2015, când au avut loc mai multe evenimente pe terenurile de pe plaja Iaki din Mamaia.

Padbolul este practicat, zilnic, la Academia Hagi, grupare a cărei conducere consideră că acesta ajută la îmbunătățirea condiției fizice, la dezvoltarea reflexelor jucătorilor, contribuie la o bună coordonare motorie, promovează echilibrul aerobic și, nu în ultimul rând, este un exercițiu intens pentru creier.

Padbolul este la mare căutare printre vedete ale fotbalului internațional, Zlatan Ibrahimovic având propriul său club de profil în Suedia. Internaționalui, Mathieu Debuchy este implicat direct în dezvoltarea padbolului în Franța, iar multe alte nume importante, precum Falcao, Raul Mereles sau Jose Bosingwa, au devenit deja împătimiți ai padbolului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0936 secunde