Paul și Andreas Neagu. Tatăl și fiul care știu magia bobului

957
1

Articole de la același autor

Ce se naște din pisică, tot șoareci mănâncă! Unul dintre cei mai buni piloți de bob din România, Andreas Neagu, fiul profesorului constănțean Paul Neagu, a pășit cu dreptul și în noua carieră de antrenor.

Eleva lui Andreas Neagu, Laura Nolte a cucerit medalia de aur în proba de mono bob feminin din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Lillhammer (Norvegia), o competiție în care sportivii români evoluează cu multă ambiție.

Sâmbătă seară, aproape de miezul nopții, Andreas era alături de tatăl său, prof. Paul Neagu, făcând ultimele preparative pentru concursul de duminică al tricolorelor componente ale bobului de 4 al României. Totul a fost pregătit în detaliu, bobul de 4 fiind unul care a făcut impresie la JO de iarnă de la Soci 2014.

"Sunt mândru de performanța lui Andreas ca antrenor și de faptul că nu ne-a lăsat singuri. Două generații s-au întâlnit să facă ultimele retușuri pentru concursul de duminică al fetelor. Am pregătit împreună cu echipajul de fete până în cele mai mici detalii bobul de 4, unul care a făcut impresie la JO de la Soci", declara, sâmbătă, la o oră târzie, pentru "Cuget Liber", profesorul Paul Neagu.

Concursul de bob 4 fete, de ieri, în premieră la Campionatele Mon-diale, a fost unul de nivel foarte înalt, alături de România (pilot, Maria Constantin), fiind prezente SUA (pilot - Elana Mayers, cam-pioana mondială de anul trecut) și Canada, cu două echipaje, unul pilotat de Kaillie Humphries, dublă campioană olimpică, celălalt de Alisia Rissling, câștigătoarea Cu-pei Americii. Iar după prima manșă, România se afla pe locul doi!

v v v

Revenind la Andreas Neagu, amintim că unul dintre cei mai talentați piloți ai României a renunțat - sau a trebuit oare să renunțe? - la sportul de performanță, dar cariera de antrenor pe care a îmbrățișat-o îi aduce deja primele roade.

Laura Nolte a reușit în două manșe să se impună în fața celorlalte națiuni, spre marea satisfacție a tânărului tehnician care a pregătit-o în ultimii doi ani.

Profesorul Paul Neagu ne povestește unde și cum a învățat Andreas meseria și tainele mersului cu bobul.

"A început pilotajul la vârsta de 13 ani, fiind cel mai tânăr pilot de bob. De fapt, Andreas cobora pe pârtie încă de la vârsta de 11 ani, ca frânar în bobul de 4 la taxi bob! A fost din 2010 campionul României la tineret și seniori, în bobul de 2 și de 4. Ultima lui participare a fost la Jocurile Olimpice de la Soci 2014, după care a trebuit să renunțe la cariera de sportiv și să devină antrenor", a spus profesorul Neagu. 

Comentează știrea

Medesan
22 februarie 2016
Felicitari!

Niste oameni deosebiti. Succes in continuare!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5469 secunde