Campionatele Naționale de lupte greco-romane pentru seniori

Pe saltea, ca pe cărbuni încinși!

707
Pe saltea, ca pe cărbuni încinși! - 2bdabc3177202e56de377cd46afff67b.jpg
Destul de puțini sportivi au venit să-și etaleze atuurile pe salteaua din Mangalia, orașul gazdă al turneului final al Campionatului Național de lupte greco-romane pentru seniori. Cu toate acestea, atmosfera a fost cât se poate de încinsă.

Desfășurate, timp de două zile, la sala de sport a Liceului teoretic "Callatis" din Mangalia și supervizate de nume mari ale luptelor românești, precum Ion Draica, Gheorghe Ber-ceanu, Vasile Andrei sau Ștefan Rusu, toți foști campioni olimpici, mondiali și europeni, Naționalele de greco-romane pentru se-niori au adus, în ciuda participării numeric reduse, runde atractive și echi-librate, organizarea fiind ireproșabilă.
Campionii ediției 2009 sunt Florin Gavrilă (cate-goria 55 kg), Aurelian Leciu (60 kg), ambii de la Dinamo București, Georgian Car-pen (66 kg), de la Petrolul Ploiești / Steaua București, Ionel Pușcașu (74 kg), Daniel Burlă (84 kg), ambii de la Steaua, Alin Alexuc (96 kg), de la CS Botoșani / Dinamo București, și Constantin Scutariu (120 kg), de la CS Metrorex / Steaua București.
Dintre constănțeni, trei au reușit să câștige medalii, toate de bronz: Constantin Zamfir (60 kg), Alexandru Mălășâncă (120 kg), ambii de la CS Farul, și Mircea Iordan (96 kg), sportiv cu dublă legitimare, CS Farul / Steaua.
"Consider că rezultatele luptătorilor noștri sunt des-tul de bune. Mă bucur în special pentru performanța lui Mălășâncă, el urcând pe podium după o absență de doi ani din competiții, pro-vocată de probleme de sănătate. Ne-am fi dorit o medalie și din partea lui Cătălin Cășaru, dar el a urcat la o categorie de greutate superioară, de la 66 kg la 74 kg, iar acolo adversarii au fost mult mai puternici", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al Asociației Ju-dețene de Lupte (AJL) Constanța, prof. Ioan Giu-glea.
"Trebuie să tragem un semnal de alarmă, pentru că, la turneul final, au venit prea puțini participanți. Cluburile sunt sărace, iar acest lucru are consecințe nefaste asupra perfor-manței. Îmi amintesc că, în urmă cu ani buni, când luptam și eu, erau cel puțin 50-60 de sportivi pe fiecare categorie. Însă, din punct de vedere valoric și spectacular, în special la categoriile 55 și 66 kg, meciurile au fost de un bun nivel. Și CS Farul a făcut un pas important prin cucerirea de medalii la greco-romane, la seniori", a explicat pre-ședintele AJL Constanța, Gigi Pambuca.
Altfel, marele ghinionist al campionatului a fost Că-tălin Surugiu. Favorit al categoriei 84 kg, sportivul de la Metrorex / Steaua s-a accidentat la gleznă chiar în primul meci și a ratat șansa de a lupta pen-tru aur.
Naționalele pot fi consi-derate o repetiție în vederea desfășurării Jocurilor Mării Negre din 2010, competiție în care figurează toate disciplinele sportive și la care Mangalia a primit cu onoare rolul de gazdă a întrecerilor de lupte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9125 secunde