Pe urmele Nadiei Comăneci! 24 de mici gimnaste, pregătiri intense în sala de la Oneşti

1357
Pe urmele Nadiei Comăneci! 24 de mici gimnaste, pregătiri intense în sala de la Oneşti - 1-1645617211.jpg

Articole de la același autor

La Oneşti, în sala în care Nadia Comăneci şi colegele sale s-au antrenat, în urmă cu patru decenii, pentru succesele de la Montreal, Forth Worth şi Moscova, 24 de mici gimnaste, de la 20 de cluburi din ţară, se pregătesc pentru victoriile viitoare.

Federaţia Română de Gimnastică (FRG) organizează, în premieră în România, în perioada 20-27 februarie, un curs interactiv pentru junioarele III (9-10 ani), costurile fiind suportate integral de federaţie.

Experţii Corina Moroşan, director tehnic FRG, Liliana Cosma, la bârnă, constănţeanul Cătălin Meran, la sărituri şi sol, Ciprian Hegyi, la paralele, şi Mariana Ristea, pregătire artistică de bază şi coregrafie, lucrează, zilnic, cu junioarele III, în prezenţa antrenorilor de la club care le însoţesc.

Gimnastele sunt legitimate la cluburi afiliate la Federaţia Română de Gimnastică: LPS Cetate Deva, CSS Steaua, CSA Steaua, CS Dinamo, CSS Viitorul Bucureşti, CSS Viitorul Cluj, CSM Arad, CSM Cluj, CSS 1 Constanţa, SCM Bacău, CSM Oneşti (punct de lucru - Târgovişte), CSS Bârlad, CSS Focşani, CSM Buzău, CSM Oneşti, CS Nadia Oneşti, CSS 2 Bucureşti, CSS Sibiu şi CSS 1 Timişoara.

În Aula Bibliotecii din Oneşti, pusă la dispoziţia cursanţilor de primarul Laurenţiu Neghină, antrenorii participă la cursuri teoretice, susţinute de lectorii Corina Moroşan, Liliana Cosma, Ioana Stanciu, Mariana Ristea, Ciprian Hegyi, Cătălin Meran şi Ionuţ Corlaci.

„Antrenorii vor primi suportul de curs şi vor trebui să aplice cele învăţate în timpul pregătirii de la club, iar la toamnă, în luna septembrie, va avea loc un examen teoretic şi practic”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Gimnastică.

XXX

La 16 ani de la ultima ediţie a Campionatelor Balcanice, federaţiile de gimnastică din 14 ţări au hotărât reluarea competiţiei.

După discuţiile din septembrie 2021, reprezentanţii federaţiilor de gimnastică din Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Ungaria au stabilit, la Congresul de la Istanbul, reluarea Campionatelor Balcanice.

Ioan Suciu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, a fost ales membru în Comitetul Executiv, preşedinte fiind Suat Celen, din Turcia.

Prima competiţie va fi organizată, la toamnă, în cursul lunii septembrie, fiind rezervată categoriei juniori, la gimnastică artistică - feminin şi masculin.

Structura competiţiei va fi aceeaşi cu a unui Campionat Mondial: calificări, concurs pe echipe, individual compus şi finale pe aparate.

În următorii ani, se are în vedere organizarea Campionatelor Balcanice şi pentru celelalte discipline ale gimnasticii: aerobică, ritmică, trambulină, acrobatică şi parkour.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3379 secunde