Liga Naţională de baschet feminin, turneul numărul trei

Phoenix CSU Simona Halep, primul meci în care marchează peste 100 de puncte

89
Phoenix CSU Simona Halep, primul meci în care marchează peste 100 de puncte - phoenix-1607959349.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep a pus punct într-o notă optimistă celui de-al treilea turneu al Ligii Naționale, găzduit, weekend-ul trecut, de Sala LPS din Satu Mare.

După înfrângerea (57-84) în faţa echipei gazdă, vicecampioana en-titre CSM Satu Mare, în care a lăsat totuşi o bună impresie, formaţia constănţeană, antrenată de Carmin Popa, şi-a valorificat statutul de mare favorită şi a câştigat la pas, scor 123-40, meciul cu CSU Rookies Oradea, contând pentru etapa a șaptea.

Constănţencele porneau cu prima şansă la victorie şi, aşa cum era de aşteptat, nu au întâmpinat dificultăți în a-şi apropia victoria. Demn de subliniat este faptul că echipa de pe litoral şi-a tratat cu maximă seriozitate adversarul, tocmai pentru a evita surprize neplăcute, şi s-a impus în fiecare sfert: 32-10, 29-11, 33-10 şi 29-9.

O victorie categorică şi o partidă a premierelor pentru jucătoarele din Constanţa. Pentru prima dată în istoria clubului, Phoenix CSU Simona Halep a reușit să depășească pragul de 100 de puncte înscrise într-un meci oficial şi, tot la capitolul premiere, absolut toate jucătoarele care au făcut parte din lotul pentru această partidă și-au trecut numele pe lista marcatorilor, cea mai eficientă jucătoare, cu 38 de puncte la activ, fiind americanca Nikia McDonald.

Dacă în prima partidă a acestui sezon de Ligă Naţională trei dintre jucătoarele Constanţei au terminat meciul cu „double-double”, căpitanul Andreea Beldian, Nikia McDonald și Denia Stewart, în duelul cu Oradea, doar ultimele două au reușit această performanță.

În plus, Denisa Fota a fost la un assist distanță de a intra și ea în premieră în rândul jucătoarelor care își trec în cont un „double-double” pentru Phoenix CSU Simona.

„Pe lângă victorie, scopurile principale sunt de a ne crește calitatea jocului și de a ne pune în valoare relațiile de joc, aspecte la care încă avem de suferit din cauza lipsei meciurilor de pregătire din timpul pandemiei”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

XXX

Echipa masculină de baschet CSM CSU Oradea a câştigat, cu scorul de 75-68, partida cu SCM Timişoara, disputată, duminică, 13 decembrie, pe teren propriu, contând pentru primul turneu al Ligii Naţionale. Pentru formaţia orădeană, este cea de-a treia victorie consecutivă.

La rândul său, CS Municipal Galaţi a obţinut primul său succes din actuala stagiune, scor 87-71 cu CS Municipal Târgu Jiu, tot în turneul de la Oradea.

Echipa BC Athletic Neptun Constanţa nu participă la aceste prime jocuri, pentru că are în lot mulţi sportivi infectaţi cu virusul Covid-19. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5121 secunde