Phoenix CSU Simona Halep şi-a regăsit cadenţa în Liga Naţională

607
Phoenix CSU Simona Halep şi-a regăsit cadenţa în Liga Naţională - phoenix-1614627094.jpg

Articole de la același autor

Start perfect pentru baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep în returul Ligii Naționale, formaţia constănţeană contabilizând trei victorii în ultimele trei partide de campionat, desfăşurate în Sala Agronomia din Bucureşti.

După 70-49 cu Agronomia Bucureşti şi 78-43 cu Rapid București, jucătoarele antrenate de Miroslav Popov au trecut la pas şi de CS Municipal Alexandria, scor 77-50. Constănţencele şi-au adjudecat primul sfert, 17-11, apoi adversarele s-au impus la limită în cel secund, 18-17, astfel că, la pauza principală, Phoenix CSU Simona Halep avea avans de cinci „lungimi”. Sferturile trei şi patru au fost dominate cu autoritate de Constanţa, 22-4 şi 21-17, pe fondul unei căderi fizice a echipei teleormănene.

Pentru Phoenix CSU Simona Halep, cele mai multe puncte (17) le-a marcat americanca Tierra Henderson, pe lista remarcărilor mai figurând conaţionala sa Shereen Zaibunissa Sutherland, cu 12 recuperări, şi Andreea Ioana Beldian, cu şase assist-uri.

„Am bifat a treia victorie din tot atâtea posibile în turneul de la București și ne-am întors acasă cu maximum de puncte.

Chiar dacă oboseala acumulată în decursul celor trei zile petrecute la București și-a făcut simțită prezența, am reușit să ducem la bun sfârșit și partida cu CSM Alexandria, obținând o victorie mai mult decât concludentă.

Atitudinea arătată în teren, dar mai ales modul în care fetele noastre s-au exprimat până acum ne dau suficiente motive de încredere că vom reuși să arătăm la fel de bine și în confruntările mult mai dificile care vor veni până la finalul sezonului regulat, dar mai ales în play-off.

Pentru al doilea meci consecutiv, Tierra Henderson a reușit să obțină cel mai bun coeficient al eficienței dintre jucătoarele noastre, 21, încheind meciul cu 17 puncte, cinci recuperări și cinci pase decisive. De asemenea, nu putem trece cu vederea și cifrele obținute de Shereen Zaibunissa Sutherland, care, deși a evoluat mai puțin decât colegele sale, a reușit să își treacă în cont un «double-double»”, a declarat preşedintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu.

În urma acestei serii de victorii, Phoenix CSU Simona Halep a urcat pe locul şapte în clasament, cu 21 de puncte.

XXX

Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA) a desemnat gazdele hub-urilor în care se vor disputa optimile şi sferturile de finală ale FIBA EuroCup Women, în perioada 16-19 martie.

După succesul organizatoric al hub-ului anterior găzduit de clubul covăsnean, FIBA a decis ca Sfântu Gheorghe să găzduiască un „dublu” hub în această fază a competiţiei, opt echipe europene urmând să joace la mijlocul lui martie în Sepsi Arena. Celelalte două hub-uri vor fi găzduite de oraşele Valencia (Spania) şi Kayseri (Turcia).

Actualul sezon din FIBA EuroCup Women se va încheia cu un turneu Final Four, în perioada 9-11 aprilie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2777 secunde