Premieră în yachtingul românesc! UMC și EUROSAF și-au propus să dezvolte yachtingul în România

197

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța a semnat, joi, 25 octombrie, parteneriatul de colaborare cu EUROSAF (Federația Europeană de Yachting). Acesta vizează dezvoltarea Yachtingului pe două direcții: sport și cercetare.

Pe linia de sport, inițiatorul parteneriatului, lect. univ. dr. Alexandru Micu, coordonează organizarea unui seminar de inițiere în yachtingul "match race", în perioada 12-15 noiembrie 2018, unde sunt implicați 24 studenți ai UMC. Instructorul principal, din partea EUROSAF, care coordonează această activitate, este Stavros Kouris, din Grecia. Mâine este programată o competiție universitară de yachting "match race" pe lacul Siutghiol.

Pe linia de cercetare, parteneriatul cu EUROSAF facilitează apropierea dintre UMC și alte instituții de învățământ din Europa, creând premisele pentru activități de cercetare comune. Pentru data de

9 ianuarie 2019 este planificată o videoconferință ce înglobează o serie de seminare online referitoare la noi materiale de construcție a bărcilor și echipamentelor, hidrodinamică, aerodinamică și pregătire tehnică. Acest eveniment creează cadrul dezvoltării profesionale a studenților implicați.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde